Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

WIND OPEN DAY– Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România

0

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA), reprezentanta celor mai mari dezvoltatori și investitori din domeniul energiei regenerabile din România, împreună cu Wind Europe si Renewable Energy School of Skills (RESS), cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei, au deosebita onoare de a vă invita pe 24 Septembrie 2021, la evenimentul, deja tradițional, WIND OPEN DAY– Ziua Porților deschise la Parcurile Eoliene din România, pe care RWEA îl organizează în fiecare an. In cadrul evenimentului va avea loc inaugurarea RenewAcad – Centrul de Consiliere și Reconversie Profesională Pentru Surse Regenerabile de Energie, la RESS, in Constanța.

RenewAcad, centru de pregătire și formare profesională, va recalifica mineri și personal din sectorul carbonifer românesc pentru a deveni specialiști în domeniul energiei regenerabile și distribuției de electricitate. În primii 5 ani, peste 3.000 de mineri vor beneficia de cursuri de instruire.

Proiectul a fost salutat de către Platforma Comisiei Europene Coal Regions in Transition și face parte din demersurile noastre de a identifica cele mai bune soluții și idei pentru ca România să devină un câștigător al tranziției energetice și mai ales un beneficiar al echității acestui proces.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este una dintre cele mai active organizații din domeniul regenerabilelor pe piața românească și participă din anul 2008, în mod activ și constructiv, la procesul de transformare a pieței energetice românești.

In cadrul WIND OPEN DAY editia a 4 a, la deschiderea RenewAcad si la vizitarea parcurilor eoliene ale EGPR si Monsson, au fost invitați exponenti ai ministerelor direct implicate în tranziția energetică, alaturi de reprezentanti ai minerilor din Valea Jiului, studenti ai SIER Tineret si PRESA. Un moment inedit din program va fi prestația unui grup muzical din Valea Jiului, format din mineri de la exploatarile miniere Livezeni si Lonea, al carui solist a fost instruit la centrul RESS.

Parteneri media : E-energia, Energynomics, Focus Energetic, Invest Energy, News Energy.

Evenimentul se desfașoară in condiții de siguranță si măsuri de prevenție Covid-19.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.