Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Verdoo, startup-ul social care plantează copaci la fiecare cumpărătură online

0

Peste 10.000 de magazine online sunt deja înrolate în program

  • 76% dintre români se gândesc la impactul asupra mediului înconjurător atunci când fac cumpărături
  • Extensia de browser românească Verdoo folosește o parte din veniturile generate de cumpărăturile online pentru a planta copaci
  • Peste 10.000 de comercianți locali și internaționali sunt înrolați în program, prin platforme de afiliere, oferind în același timp și reduceri de prețuri

Verdoo, startup-ul impact social lansat în aprilie 2021, ajută cumpărătorii să planteze copaci cu fiecare cumpărătură online, găsind în același timp cele mai bune reduceri. Peste 10.000 de comercianți din întreaga lume, reprezentând industrii precum cea de turism, modă sau IT, sunt deja înrolați în program. Echipa Verdoo are acum 10 oameni și planuri de extindere la nivel internațional.

Ideea din spatele startup-ului românesc tech Verdoo a apărut în 2020, atunci când pandemia de coronavirus a generat o explozie a cumpărăturilor online. Proiectul, fondat de Mircea Giurcă, a pornit de la nevoia de a găsi soluții cât mai simplu de implementat în viața de zi cu zi a oamenilor, pentru a putea avea un impact cu adevărat semnificativ asupra mediului.

Astfel, în pe 22 aprilie 2021, de Ziua Internațională a Pământului, a fost lansată extensia pentru browser Verdoo, care poate fi instalată gratuit pe Google Chrome sau Mozzila Firefox printr-un cont pe https://verdoo.com și care ajută cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2 generată de cumpărăturile online.

Extensia activează parteneriatele încheiate de startup cu peste 10.000 de magazine online, o parte din veniturile generate prin shopping online contribuind la plantarea de copaci la nivel global. Verdoo colaborează momentan cu Eden Reforestation Projects, una dintre cele mai mari organizații specializate în împădurire la nivel mondial, având în plan să încheie parteneriate și cu organizații similare ce activează la nivel local.

Copacii plantați sunt înregistrați în conturile utilizatorilor, iar Verdoo suplimentează fondurile pentru plantare pentru fiecare persoană care se alătură comunității în urma unei recomandări.

În plus, extensia se folosește de programele de afiliere în care sunt implicate magazinele partenere, deblocând reduceri de prețuri pentru cumpărători. Majoritatea magazinelor fac deja parte din astfel de programe globale, iar în perioada următoare, Verdoo va dezvolta un proces prin care acestea se vor putea alătura inițiativei în mod direct.

Un studiu efectuat la cererea Verdoo în aprilie 2021 reconfirmă dorința românilor de a susține lupta împotriva schimbărilor climatice:

  • 52% dintre românii participanți au declarat că sunt mai atenți la impactul schimbărilor climatice acum, față de perioada de dinaintea pandemiei
  • 59% dintre milenialii care au răspuns confirmă faptul că restricțiile din ultimul an i-au făcut mai conștienți de pericolele schimbărilor climatice
  • 76% dintre români se gândesc la impactul asupra mediului înconjurător atunci când cumpără
  • 42% dintre respondenți declară că vor cumpăra mai multe produse prietenoase cu mediul înconjurător decât în urmă cu un an

Ultimul an ne-a învățat că a nu face nimic înseamnă deja o acțiune. Suntem prima generație care trăiește consecințele încălzirii globale și ultima care poate face ceva în privința asta.

Ne bucură mult să vedem că românii, mai ales prin generațiile tinere, sunt mai conștienți de acest lucru. Misiunea noastră este să-i ajutăm să cumpere lucrurile de care au nevoie într-un mod sustenabil, fără efort și chiar mai ieftin decât ar fi făcut-o în mod normal.” – Mircea Giurcă, fondator Verdoo.

Siguranța datelor

Verdoo are la bază dorința de a oferi o experiență sigură pentru utilizator și folosește un protocol de criptare HTTPS pentru transferul datelor pe platforma web, acestea fiind stocate pe un server securizat. Extensiile de browser respectă exigențele în materie de privacy impuse atât de Google, cât și de Mozilla – utilizarea acestei extensii fiind strict pentru scopul definit de a determina dacă site-ul pe care se află utilizatorul colaborează cu Verdoo pentru a putea compensa pentru amprenta de CO2 generată de cumpărături.

Despre Verdoo

Verdoo este o platformă gratuită care plantează copaci pentru a ajuta cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2 generată de cumpărăturile online și să găsească cele mai bune reduceri de prețuri. Misiunea Verdoo este de a inspira oamenii să aibă un stil de viață sustenabil și în armonie cu Planeta.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.