Spitalul Veterinar PET STUFF: 4 ore, 120 de voluntari și peste 400 kg de deșeuri strânse în cadrul inițiativei de sustenabilitate desfășurate în București

0
  • Sâmbătă, 6 aprilie, Spitalul Veterinar PET STUFF, alături de Protecția Animalelor CJ Ilfov, Big Hearts Society și Clubul Câinilor Utilitari, a desfășurat o inițiativă de sustenabilitate pentru strângerea excrementelor de animale și a altor gunoaie din trei sectoare ale Capitalei;

  • La acțiunea de curățenie s-au alăturat peste 120 de voluntari, printre care membri din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și reprezentanți ai Asociației Române de Hemofilie;

  • Sânziana Negru, Ștefan Floroaica, Noemi Meilman și Adriana Chiper s-au alăturat echipelor de voluntari și au dat exemplu de responsabilitate și grijă pentru animale;

  • În total, în doar patru ore, aproximativ 400 de kilograme de deșeuri (excremente de animale și alte gunoaie) au fost adunate din sectoarele 1, 2 și 6 din București.

Suntem încântați să vedem rapiditatea cu care oamenii din jurul nostru s-au mobilizat pentru a ni se alătura în cadrul inițiativei de sustenabilitate pe care am organizat-o împreună cu partenerii noștri. Am plecat de la o problemă reală – lipsa disciplinei în ceea ce privește responsabilitatea față de comunitate și față de celelalte animale. Scopul inițiativei noastre a fost de a da un exemplu pozitiv proprietarilor de animale, pe care îi încurajăm să fie responsabili și să strângă după animalul lor. Ca parte a strategiei noastre de responsabilitate socială, vom continua să educăm populația în ceea ce privește responsabilitatea față de animalele de companie”, spune Cristian Cristea, co-fondator și medic titular la Spitalul Veterinar PET STUFF.

În doar patru ore, peste 120 de voluntari, medici, jandarmi, jurnaliști, influenceri, posesori de animale și chiar pacienți cu hemofilie, s-au mobilizat și au reușit să adune peste 400 de kilograme de deșeuri din sectoarele 1, 2 și 6 ale Capitalei. 

Sânziana Negru: „Sunt încântată că am putut lua parte la o activitate de voluntariat care are în focus grija pentru animale. Am câine și știu ce înseamnă pentru mine ca sănătatea lui să fie o prioritate. Am ales ca astăzi să fiu un exemplu de „așa da” și sper că am putut fi o sursă de inspirație pentru ceilalți proprietari de animale de companie.

Este esențial ca proprietarii animalelor de companie să fie responsabili, întrucât fecalele animalelor pot reprezenta un adevărat pericol atât pentru comunitate, cât și pentru celelalte animale. Acestea pot conține microorganisme care provoacă boli grave la oameni, precum Salmonella, E. coli sau Giardia.

Recomandarea medicilor de la Spitalul Veterinar PET STUFF pentru proprietarii de animale de companie este ca aceștia să iasă la plimbare echipați cu pungi igienice de unică folosință, să strângă imediat în urma patrupedului și să arunce mizeria în locurile special amenajate. 

În prezent, în România, amenzile pentru proprietarii de animale nu sunt reglementate la nivel național, ci local, de către primării. În București, proprietarii animalelor de companie care nu strâng după patrupezii lor, riscă să primească amenzi cuprinse între 200 și 3.000 de lei. 

Despre Spitalul Veterinar PET STUFF

Spitalul Veterinar PET STUFF este cel mai complex spital veterinar din România, care oferă servicii de chirurgie de urgență non-stop, 24/7/365 și singurul spital din România care implementează standardul Low Stress Handling pentru reducerea anxietății animalelor de companie. Cu o experiență de peste 17 ani pe piața din România, Spitalul Veterinar PET STUFF oferă servicii individualizate de medicină veterinară și chirurgie de urgență, la cele mai înalte standarde Europene. Mai multe detalii despre activitatea Spitalului Veterinar PET STUFF pot fi regăsite pe adresa www.pet-stuff.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.