Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școlile din mediu rural primesc calculatoare verzi prin programul Dăm Click pe România

0

Recent, echipele Kaufland România și Ateliere Fără Frontiere au oferit 20 de calculatoare recondiționate și complet echipate Școlii Gimnaziale „Prof. Univ. Dr. Adrian V. Rădulescu” în comuna Dorobanțu din județul Călărași împreună cu o lecție practică despre reciclarea și reutilizarea deșeurilor și protejarea mediului.

Donația face parte din proiectul „Dăm Click pe România”, în cadrul căruia 2000 de calculatoare recondiționate vor fi oferite în perioada august – decembrie 2021 școlilor din peste 30 de județe. Școala Gimnazială „Prof. Univ. Dr. Adrian V. Rădulescu” din Dorobanțu este una dintre cei 110 laureați care vor beneficia prin calculatoarele funcționale de o șansă în plus la o educație de calitate.

Recondiționarea calculatoarelor

Toate calculatoarele care au ajuns la Dorobanțu au fost recondiționate în atelierul educlick, unde fiecare componentă este atent evaluată, curățată, reparată și ambalată pentru a ajunge în siguranță pe băncile școlilor.

Elevii școlii din Dorobanțu au avut parte de un „tutorial live” în care au asistat la transformarea unei unități centrale dintr-un deșeu într-un dispozitiv complet funcțional. Doi membri din echipa educlick au prezentat care sunt componentele unui calculator, cum sunt ele curățate și înlocuite și au răspuns la toate întrebările elevilor despre procesul de recondiționare.

Reutilizăm, reciclăm și salvăm pământul

Dăm Click pe România este unul dintre proiectele strategice pentru Kaufland România și ne bucurăm că suntem parteneri cu Ateliere Fără Frontiere. Este un proiect foarte important pentru că are beneficii pe mai multe domenii: mediu – pentru că recondiționează echipamente IT care altfel ar ajunge deșeuri, educație – pentru că aceste calculatoare ajung în școli și ajută copiii să învețe și social – pentru că lucrează cu persoane din medii vulnerabile.” – declară Bogdana Popa – Comunicare CSR Kaufland România.

Reprezentanții Kaufland România și Ateliere Fără Frontiere au completat lecția scurtă despre importanața reutilizării și au prezentat acțiuni simple și concrete pe care oricine le poate lua pentru contribui la conservarea planetei: de la reutilizarea sticlelor de plastic sau componentelor IT din care se fac calculatoarele educlick, până la reducerea consumului de curent sau de materiale textile. Din 2008, atelierul educlick a contribuit activ la protejarea mediului și a evitat 288.000 de kg de emisii CO2 prin recondiționarea a peste 20.000 de calculatoare.

Dincolo de donația de calculatoare, evenimentul de la Dorobanțu a reprezentat o ocazie pentru toți participanții proiectului să afle mai multe despre provocările și oportunitățile digitale pe care ultimul an și jumătate le-a adus educației din România.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Educlick este unul dintre cele 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică, alături de remesh și ferma bio&co, ce oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de 144 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de sustenabilitate și responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.