Plantăm fapte bune în România numără aproape 400.000 de puieți forestieri și ornamentali plantați în 2024

0

București, 27 mai – Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a plantat peste 395.000 de puieți în primăvara acestui an. 82 de hectare aflate în proprietate publică au fost acoperite cu diferite specii forestiere și ornamentale. Acestora li se adaugă spații private deținute de companii care activează în România.

Peste 3.000 de voluntari au luat parte la acțiunile organizate în localități din 24 de județe ale țării. Aceștia sunt atât angajați ai companiilor care susțin acțiuni de împădurire, ca parte a politicii de responsabilitate de mediu pe care o derulează, cât și voluntari independenți. În plus, o pondere semnificativă a puieților forestieri au fost plantați cu zilieri, manual și/sau mecanizat.

Diversitatea este unul dintre obiectivele inițiativei Plantăm fapte bune în România, de aceea implicarea din această primăvară a vizat atât zone rurale, cât și urbane, situate în toate regiunile țării. O importanță din ce în ce mai mare o au acțiunile de înfrumusețare cu puieți ornamentali a unor spații care reprezintă fie parcuri, fie școli sau grădinițe, acțiuni care au și rol educativ. Acestea completează acțiunile de împăduriri pe care ONG-ul le realizează  în fond forestier.

“În primăvara acestui an, am avut ocazia să construim în zonele defavorizate și să dăm o șansă terenurilor degradate și comunităților din aceste zone. În același timp, șantierele urbane au devenit din ce în ce mai importante în activitatea noastră. Ne bucură binele pe care îl facem prezentului prin rezolvarea unor probleme reale, dar și viitorului prin rolul educativ al acțiunilor noastre.”, a declarat Marin Toma, președinte Plantăm fapte bune în România.

Partenerii naționali în 2024 sunt Allianz-Țiriac Asigurări, Cargill, JYSK, OMV Petrom, Rompetrol, Stihl, și Wipro. Alături de ei, se implică financiar ADM, Alpha Bank, Dechatlon, Dedeman, Endava, Electrolux, FAN Courier, Imsat, Kaufland, Orange, Oscar, Raiffeisen Bank și Temenos.

Echipa de proiect va întreține plantațiile existente pe durata verii și va pregăti împăduririle de toamnă.

Plantăm fapte bune în România le mulțumește tuturor celor care se implică în cauza pădurilor.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.