Organizaţia GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul „ÎMPREUNĂ PENTRU NATURĂ #2”

0

În perioada 01.05 – 30.09.2022 Organizaţia GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul ÎMPREUNĂ PENTRU NATURĂ #2ce are ca scop întărirea parteneriatului între ONG-uri active din destinația ecoturistică Băile Tușnad și Împrejurimile precum și cu instituțiile de învățământ prin schimburi de experiență și implicarea populației în activităţi practice de conviețuire om-urs și de amenajări de infrastructură de vizitare în arii protejate.

 Principalele obiective ale proiectului:

  • Organizarea unui workshop în cadrul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii (23 mai) și a unei tabere de vară (lunile iunie-iulie) pentru 90 de studenți de la specializările Biologie și Ecologie și protecția mediului (linia maghiară, anul 1 și 2) ai Facultății de Biologie și Geologie în cadrul UBB din Cluj Napoca.
  • Amenajarea unui traseu de „interpretare turistică” (Tinovul Mohoș – Lacul Sf. Ana) și a unor panouri informative sub formă de cuburi interactive (punct de vizitare TusnadBearCave, Băile Tușnad), implicând activ comunitatea locală alături de studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și elevii Clubului de Junior Rangeri din Școala Gimnazială Jókai Mór din Băile Tuşnad.
  • Organizarea „Zilei Rezervației Naturale Piatra Șoimilor” (17 sept. cf. Hot. Loc. 27/2017) prin realizarea unor activități tematice și prin reamenajarea traseului Băile Tușnad – Piatra Șoimilor cu implicarea elevilor Școlii Gimnaziale Jókai Mór și a localnicilor din Băile Tuşnad.

Grupul ţintă: Studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca; Grupul Junior Ranger din Școala Gimnazială Jókai Mór din Băile Tuşnad, factorii de decizie și comunitatea locală din Băile Tușnad; (toate categoriile de vârstă, sex, naţionalitate, religie şi ocupaţie) împreună cu turiştii, precum şi toţi cei interesaţi care doresc să se implice în activităţi pentru cunoaşterea şi protejarea valorilor naturale și practicării unui turism responsabil.

Aria geografică: Destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile este situată în Județul Harghita, fiind structurată pe următoarele zone: zona 1 – Bazinul Ciucului de Jos -Situl Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos (ROSCI0007) cu localitățile: Comuna Sâncrăieni, Comuna Sântimbru, Comuna Sânsimion, Comuna Tușnad; zona 2 – Băile Tușnad – Rezervația naturală Piatra Șoimilor (2.484.) și Orașul Băile Tușnad; zona 3 – Lacul Sfânta Ana – Rezervațiile naturale Lacul Sfânta Ana (2.486) și Tinovul Mohoș (2.487) și situl Natura 2000 Tinovul Mohoș – Lacul Sfânta Ana (ROSCI0248) cu localitatea Comuna Cozmeni.

Proiectul este finanţat de Fundația pentru Parteneriat şi MOL România și se va implementa în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Jokai Mor din Băile Tuşnad și  Asociaţia Pro Szent Anna din Lăzărești.

www.ogaccent.ro | www.bailetusnad.eco | www.facebook.com/OrganizatiaGeoEcologicaACCENT

Organizaţia GeoEcologică ACCENT își exprimă exclusiv opinia autorului. Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu pot fi făcuţi în nici un fel răspunzători de felul în care se folosesc informaţiile cuprinse în acest comunicat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.