Organizaţia GeoEcologică ACCENT a demarat implementarea proiectului cu titlul „Împreună pentru Muntele Tâmpa – simbol al Brașovului” 

0

ÎMPREUNĂ PENTRU MUNTELE TÂMPA – SIMBOL AL BRAȘOVULUI

Organizaţia GeoEcologică ACCENT a demarat implementarea proiectului cu titlul „Împreună pentru Muntele Tâmpa – simbol al Brașovului” ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare și informare a populației (localnici și turiști) privind importanța ariei naturale protejate Muntele Tâmpa (ANPMT), un simbol pentru Municipiul Brașov și totodată promovarea unei atitudini „prietenoase” faţă de natură şi faţă de speciile protejate de floră și faună din aria naturală protejată Muntele Tâmpa.

Principalele obiective ale proiectului:

  • Realizarea unui traseu tematic-educativ în ANPMT, care să fie integrat și în programele extrașcolare din școlile, gimnaziile, liceele adiacente ANPMT – materializat prin reabilitarea/reamenajarea infrastructurii de vizitare, mai exact reamplasarea de panouri informative, refacerea popasurilor, mentenanță pentru infrastructura de vizitare existentă.   

  • Informarea și conștientizarea grupurilor țintă și schimbarea atitudinii și comportamentului  acestora cu privire la protejarea patrimoniului natural a ANPMT – materializat prin organizarea unui eveniment tematic (outdoor) numit „Ziua ariei naturale protejate Muntele Tâmpa” pe promenada de sub Tâmpa. 

  • Punerea în valoare a patrimoniului natural al ANPMT precum și promovarea unei atitudini „prietenoase” cu natura în rândul vizitatorilor (localnici și turiști) – materializat prin realizarea unui clip video, a unui concurs și a unei expoziții de fotografie reprezentând valorile naturale ale ANPMT, prin organizarea unui eveniment tematic (indoor) numit „Muntele Tâmpa – simbol al Brașovului” la Centrul Cultural Apollonia.    

Beneficiarii proiectului:

 Comunitatea brașoveană și turiștii (toate categoriile de vârstă, sex, naţionalitate, religie şi ocupaţie) care vizitează ANPMT, precum și cei care participă la evenimentele tematice de  promovare/educare/informare și conștientizare realizate în cadrul proiectului.

Considerăm că implementarea acestui proiect contribuie la sensibilizarea publicului (localnici și turiști), acesta devenind mai deschis în a-şi modifica comportamentul faţă natură şi vor fi mai dispuși să devină membri activi ai comunităţii. De asemenea, prin realizarea acestui proiect se realizează funcţionarea unei structuri viabile care să îmbunătăţească conlucrarea între toţi factorii implicaţi. 

Proiect finanțat de Municipiul Brașov și implementat de Organizaţia GeoEcologică ACCENT în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov (A.M.B.) și cu sprijinul Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (A.N.A.N.P.) prin Serviciul Teritorial Brașov. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Brașov și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia.

www.ogaccent.ro

www.ogaccent.ro | www.facebook.com/OrganizatiaGeoEcologicaACCENT

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.