Noua cercetare realizată de Schneider Electric arată că soluțiile digitale și electrice pot reduce emisiile de carbon din clădirile de birouri cu până la 70% 

0

Modernizarea clădirilor folosind o abordare digital-first este cea mai bună cale către decarbonizare, potrivit unei noi cercetări de la Schneider Electric. 

Clădirile reprezintă aproximativ 37% din emisiile globale de carbon1 și, deoarece aproximativ jumătate din clădirile de astăzi cel mai probabil vor fi încă utilizate și în 20502, sectorul trebuie să reducă urgent emisiile operaționale de carbon, făcând clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic. 

Rezultatele cercetării arată că implementarea soluțiilor3 digitale de gestionare a clădirilor și a energiei, dezvoltate de Schneider Electric, în clădirile de birouri existente le-ar putea reduce emisiile operaționale de carbon cu până la 42%, cu o perioadă de rambursare a investițiilor de mai puțin de trei ani. Dacă tehnologiile de încălzire alimentate cu combustibili fosili sunt înlocuite cu alternative electrice și este instalată o microrețea cu surse locale de energie regenerabilă, clădirile integral electrice, integral digitale vor înregistra o reducere suplimentară de 28% a emisiilor operaționale de carbon, rezultând o reducere totală de până la 70%. 

Cercetarea, realizată împreună cu firma globală de proiectare WSP, se bazează pe modelarea performanței energetice și a emisiilor de carbon ale unor clădiri mari de birouri construite la începutul anilor 2000 în diferite zone climatice din SUA4. Această abordare digitală a renovărilor clădirilor este, totuși, aplicabilă tuturor tipurilor de clădiri și climate și, prin urmare, este cea mai eficientă strategie de decarbonizare a clădirilor, dând rezultate rapide cu un „carbon inițial”5 mai mic. 

Renovarea prin implementarea tehnologiilor digitale nu numai că perturbă mai puțin operațiunile de zi cu zi, ci este și mai eficientă din perspectiva întreguluiciclu de viață. Întârzierileîn ceea ce privește decarbonizarea clădirilor ar putea duce, de asemenea, la active blocate care își pierd valoarea și sunt neatractive atât pentru investitori, cât și pentru chiriași. 

Mai mult, cercetări recente de la Boston University Institute for Global Sustainability și Schneider Electric Sustainability Research Institute estimează că există un potențial considerabil de a crea noi locuri de muncă prin tranziția către clădiri cu emisii scăzute de carbon. 

Schneider Electric este recunoscută pe scară largă ca companie de impact și un lider în decarbonizare. Produsele sale conectate, software-ul și serviciile de sustenabilitate contribuie la creșterea eficienței operaționale, la eliminarea risipei de energie și la furnizarea de strategii pentru reducerea carbonului în clădiri, fabrici, centre de date, infrastructură și case. Scenariile de cercetare și decarbonizare ale Schneider Electric oferă soluții imediate și practice pentru a ajuta organizațiile să navigheze în complexitățile tranziției energetice. 

Pentru a afla mai multe despre rezultatele cercetării realizate de Schneider Electric și despre procesul în trei etape (strategie, digitizare, decarbonizare) pentru a accelera calea către clădirile net-zero, accesați site-ul.

1Urmărirea progresului în domeniul energiei curate (Agenția Internațională pentru Energie 2022). 

2Perspective ale tehnologiei energetice (Agenția Internațională pentru Energie 2020). 

3Soluțiile Schneider Electric includ EcoStruxure Building Operation, EcoStruxure Building Advisor, Connected Room Solutions, corectarea factorului de putere Accusine și filtrarea armonicilor, subcontorizarea PowerLogic. 

4Utilizarea ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) 90.1-2004 de referință pentru birouri mari (12 etaje, 46728 m2). 

5Carbonul inițial se referă la emisiile legate în principal de extracția și producția de produse și materiale de construcție. 

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie, prin intermediul unor soluții inteligente, este un drept fundamental al omului. 

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile

www.se.com/ro  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.