Let’s Go Circular! DS Smith aduce planul de lecții dedicat economiei circulare și în România

0

Materialele educaționale realizate de compania lider în producția de ambalaje sustenabile sunt disponibile online și le vor permite tinerilor să se familiarizeze cu semnificația și importanța circularității

Zărnești, 29 septembrie 2022: DS Smith, lider în producția de ambalaje sustenabile, a lansat un plan de lecții, ca parte a strategiei sale de a susține tranziția către o economie circulară. Materialele educaționale se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani și oferă o serie de instrumente utile cu ajutorul cărora profesorii – sau toți cei care lucrează cu tinerii – să poată prezenta conceptul de economie circulară și modul în care fiecare dintre noi poate contribui la protejarea resurselor naturale.

Intitulat Let’s Go Circular!, planul este disponibil în 12 limbi, inclusiv în română și poate fi solicitat pe DSSmith.com/ro.

Lecțiile sunt construite pe baza unor exemple din viața de zi cu zi, activități antrenante și videoclipuri captivante, prin care sunt explicate diferențele dintre economia liniară și cea circulară. În același timp, tinerii vor putea înțelege mai bine importanța pe care o are reciclarea în gestionarea corectă a resurselor naturale limitate.

În contextul strategiei sale de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a propus să implice în economia circulară 5 milioane de persoane până în anul 2030, inspirând comunitățile din întreaga lume să creeze un viitor mai sustenabil și circular. În România, fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești are un parteneriat pe termen lung cu școlile generale din regiune și a instruit peste 720 de elevi cu privire la reciclare și protejarea resurselor naturale, pe parcursul ultimilor trei ani.

Diana Ciuraru, Director Resurse Umane, DS Smith Zărnești, afirmă: Educarea copiilor din Zărnești și Brașov cu privire la economia circulară, în cadrul parteneriatelor pe care le avem cu instituțiile de învățământ, este o prioritate pentru noi. De aceea, mă bucur că planul de lecții Let’s Go Circular! este disponibil de acum și în România și ne va permite să ajungem la și mai mulți tineri din întreaga țară.

Economia circulară se află în centrul tuturor acțiunilor noastre, la DS Smith și vrem să fim inițiatorii acestei transformări și să inspirăm tinerii în direcția unor comportamente adecvate, oferindu-le informațiile de care au nevoie pentru a înțelege ce înseamnă acest model economic și cum acțiunile lor pot contribui în mod direct la protejarea resurselor.

Economia circulară este o soluție alternativă la economia liniară actuală. Spre deosebire de mentalitatea „a lua, a produce, a consuma și a arunca” – așa cum se întâmplă în cazul economiei liniare, modelul circular se bazează pe principiile gestionării deșeurilor și poluării încă din etapa de proiectare, menținerii produselor și materialelor în uz și regenerării sistemelor naturale.

DS Smith este lider în producția de soluții de ambalare sustenabile, produse din hârtie și servicii de reciclare la nivel mondial, care operează cu un model de afaceri circular. În România, operațiunile companiei includ o fabrică de hârtie la Zărnești – cea mai mare de acest tip la nivel național, producând hârtie din fibre reciclate și deservind aproape jumătate din cererea internă – un centru de reciclare în București, două depozite de reciclare la Otopeni și Cluj Napoca, două unități de producție a ambalajelor la Ghimbav și Timișoara, și trei centre de service în Pitești, Timișoara și Otopeni, cu peste 650 de angajați în total.

Planul de lecții despre economia circulară poate fi solicitat la adresa: https://www.dssmith.com/ro/sustenabilitate/construire-fundatii-puternice/grija-angajati-comunitati/plan-lectie-economie-circulara

Materialele sunt disponibile în următoarele limbi:

 1. Engleză
 2. Franceză
 3. Italiană
 4. Germană
 5. Spaniolă
 6. Poloneză
 7. Maghiară
 8. Portugheză
 9. Croată
 10. Daneză
 11. Română
 12. Cehă

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre principalii furnizori de ambalaje durabile pe bază de fibre la nivel mondial, fiind susținut de operațiuni de reciclare și de fabricare a hârtiei. Compania joacă un rol central în lanțul valoric în sectoare precum comerțul electronic, bunurile de consum cu mișcare rapidă și produsele industriale.

Prin intermediul scopului său „Redefinirea ambalajelor pentru o lume în schimbare” și al strategiei sale de sustenabilitate Now and Next, DS Smith se angajează să conducă tranziția către economia circulară, oferind în același timp soluții mai circulare pentru clienții săi și pentru societate în general – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții de reciclare inovatoare. Modelul său personalizat cutie-cu-cutie în 14 zile, capacitățile sale de design și strategia de inovare se află în centrul acestui răspuns

Având sediul central la Londra și membră a FTSE 100, DS Smith operează în 34 de țări, având aproximativ 30.000 de angajați, și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Istoria companiei începe în anii 1940, odată cu afacerile de fabricare a cutiilor înființate de către familia Smith.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.