Festivalul Dunării #CuApeleCurate: Un weekend cu muzică, filme, sporturi acvatice și dezbateri, pe malul Dunării

0

Asociația Mai Mult Verde vă invită între 23 și 25 iunie 2023 la Festivalul Dunării, în Parcul Central și pe Plaja Mare din Călărași. Evenimentul este organizat în cadrul programului Cu Apele Curate și își propune să aducă laolaltă membri ai comunităților și autorităților din localitățile dunărene, precum și reprezentanți ai ONG-urilor naționale și internaționale, pentru 3 zile de workshop-uri, dezbateri, activități sportive, concerte și proiecții de film cu tematică de mediu.


Dunărea reprezintă o regiune culturală și un spațiu public care unește locuitori din 10 țări. Tocmai de aceea ne dorim să aducem în același loc comunitatea locală alături de comunitatea internațională și reprezentanți ai autorităților locale și centrale – pentru a descoperi cum ne putem susține reciproc în lupta împotriva deșeurilor de plastic din ape și a crea noi oportunități de petrecere a timpului în apropierea fluviului.

Festivalul Dunării reprezintă o oportunitate pentru a descoperi Dunărea cu mintea proaspătă și pentru a-i admira frumusețea: locuri și plaje cu potențial de eco-turism, care se pot transforma cu intervenții minime și non-invazive. De asemenea, este un moment bun pentru a demonstra că ne putem distra în natură fără să lăsăm urme: fără plastic de unică folosință, cu puncte de colectare separată a deșeurilor și o acțiune de ecologizare la finalul evenimentului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.