Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a primit premiul pentru Sustenabilitate și Mediu din partea Camerei de Comerț Româno – Britanice

0

Distincția a fost acordată pentru investițiile semnificative la nivel local și angajamentul față de dezvoltarea pe termen lung în Zărnești

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a fost desemnată câștigătoarea categoriei ‘Sustenabilitate și Mediu’ în cadrul Galei Camerei de Comerț Româno – Britanice (BRCC), organizată la finalul lunii ianuarie. Evenimentul, prilejuit de aniversarea de 25 de ani a BRCC, a recunoscut contribuțiile importante ale companiilor, ONG-urilor și entităților din domeniul educației, care au generat rezultate impresionante în 2022. Pe lângă premiul pentru ‘Sustenabilitate și Mediu’, DS Smith a primit o nominalizare și la categoria ‘Impact în comunitate (CSR)’.

Rolul categoriei ‘Sustenabilitate și Mediu’ a fost acela de a răsplăti eforturile unei companii care promovează sustenabilitatea și încurajează inovația și schimbarea în bine, asumându-și un angajament pe termen lung, pentru un viitor sustenabil. În centrul aplicației DS Smith s-a aflat planul de investiții în tehnologie în valoare de 11 milioane de Euro – ce a inclus o nouă Stație de epurare a apelor tehnologice – proiect va fi finalizat în cursul acestui an. Odată puse în funcțiune, noile echipamente vor contribui la creșterea suplimentară a eficienței operațiunilor, vor mări capacitatea de producție a hârtiei și, nu în ultimul rând, vor crea premise pentru dezvoltare pe termen lung.

Marius Juncanariu, Director General, DS Smith Zărnești: “Ne bucurăm că angajamentul nostru față de sustenabilitate și protecția mediului a fost, încă o data, recunoscut. Prin efort, resurse alocate și responsabilitate, transformăm obiectivul global de a atinge neutralitatea climatică până în 2050 în realitate. Suntem onorați să primim acest premiu din partea BRCC și ne propunem să fim în continuare parteneri pe termen lung cu membrii comunității locale și cu mediul de afaceri.”

Categoria ‘Impact în comunitate (CSR)’ a urmărit impactul pe care l-a avut activitatea organizației și modul în care aceasta a contribuit la nivelul societății – aspecte unde DS Smith a avut, din nou, rezultate importante de prezentat. Un prim exemplu este programul de educație ecologică lansat în anul 2020, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, dar și numeroase alte inițiative legate de biodiversitate, sănătate și susținerea membrilor vulnerabili ai comunității.

Utilizând exclusiv hârtie reciclată, fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție de profil din România, deservind aproape jumătate din cererea locală de hârtie pentru ambalaj.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

Despre DS Smith:

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanțul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG și cel industrial. Prin misiunea sa de a “Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”, dar și prin strategia de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a luat angajamentul de a inspira tranziția către o economie circulară, oferind în același timp mai multe soluții circulare pentru clienții săi, dar și pentru societate – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții inovatoare pentru reciclare. Modelul ambițios box-to-box in 14 days, capacitățile de design și strategia de inovație se află în centrul acestui răspuns. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 30.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.