Egalitatea de gen, reducerea sărăciei și a risipei alimentare sunt principalele preocupări ale elevilor care au învățat primele noțiuni despre sustenabilitate
-
Se redeschid înscrierile pentru atelierele gratuite despre sustenabilitate pentru școli și licee din Brașov, Iași, Timișoara și Ploiești.
-
Egalitatea de gen, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, este tema principală de interes pentru elevii care au participat la un program de învățare a principiilor sustenabilității organizat de Asociația Ascendis și Raiffeisen Bank România.
-
Un număr de 350 de elevi din școlile și liceele din București, Cluj, Brașov și Ploiești au participat gratuit la workshopurile din cadrul programului SustainEdu susținut de Raiffeisen Bank România.
București, 10 septembrie 2024: Egalitatea de gen, reducerea sărăciei și a risipei de alimente sunt temele preferate ale elevilor care au participat la workshopurile gratuite despre sustenabilitate organizate în cadrul proiectului SustainEdu, derulat de Asociația Ascendis, parte a grupului Ascendis, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale din România și Raiffeisen Bank România.
Din luna mai până în prezent, 350 de elevi din școlile și liceele din patru orașe (București, Cluj, Brașov și Ploiești) au participat la ateliere de lucru pentru a dobândi primele cunoștințe din sfera sustenabilității. Programul SustainEdu continuă până în luna decembrie, iar profesorii din Ploiești, Iași, Brașov și Timișoara pot înscrie școlile în program până la data de 30 septembrie 2024 prin completarea formularului de la acest link.
”Primele 21 de workshop-uri din programul SustainEduorganizate în cele 12 școli beneficiare ale programului de până acum ne-au arătat că elevii au nevoie de mai multe informații pentru a-și extinde înțelegerea noțiunii de sustenabilitate de la protecția mediului – așa cum e cel mai des asociată – la influența mediului social și a dezvoltării economice. Spre exemplu, accesul la educație sau idealul de a avea salarii egale pentru femei și bărbați la același tip de muncă, precum și nevoia de a oferi oportuntăți similare de avansare în carieră pentru femei și bărbați au captat atenția elevilor care au participat la program”, a declarat Carmen Ciuraru, coordonator programe, Asociația Ascendis.
Deși România are printre cele mai mici diferențe de salarizare între femei și bărbați (de 4,5% în 2022, față de media UE de 12,7%, conform Eurostat), accesul femeilor în funcții de conducere este încă redus: doar 8 din cele 84 de companii listate la Bursa de la București aveau consilii de administraţie prezidate de o femeie în 2020, conform unui studiu Deloitte.
„Oferirea continuă de informații în domeniul sustenabilității este o prioritate pentru noi și investim resurse în această direcție atât pentru trainingul angajaților, cât și în comunicarea către clienți și către partenerii de afaceri. O economie durabilă este o responsabilitate comună, iar prin inițiative precum SustainEdu vrem să promovăm sustenabilitatea și în rândul elevilor, pentru că ei formează generațiile viitoare de angajați și antreprenori”, a declarat Andreea Porojan, Sustainability& CSR Manager, Raiffeisen Bank România.