Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DS Smith își extinde implicarea în dezvoltarea comunității din Zărnești prin noi inițiative cheie. Domeniile prioritare sunt educația, biodiversitatea, sănătatea și sprijinirea grupurilor vulnerabile

0

Zărnești, 25 mai 2021: DS Smith își continuă angajamentul de a susține dezvoltarea comunității locale prin noi inițiative cheie, axate pe câteva direcții strategice, precum educația, biodiversitatea, sănătatea și sprijinul acordat grupurilor vulnerabile.

La începutul primăverii, fabrica de hârtie pentru ambalaje a lansat un concurs de desene prin care elevii zărneșteni din învățământul primar au fost încurajați să își exprime grija față de mediul înconjurător, cu ajutorul creativității. Proiectul – intitulat „Orașul meu curat” – a reunit un număr mare de participanți și se află acum în etapa de jurizare, câștigătorii urmând să fie anunțați în curând.

Biodiversitatea este o altă direcție prioritară pentru DS Smith atunci când vine vorba despre implicarea în comunitate – și nu doar în Zărnești, ci și în toate unitățile de producție a hârtiei pe care compania le deține la nivel european. Într-o singură zi, 50 de angajați s-au mobilizat și și-au unit forțele pentru o acțiune de plantare de copaci în curtea fabricii din Zărnești, sub coordonarea unui ONG local. Obiectivul inițial, de a planta 100 de fagi, s-a triplat la fața locului, astfel că, acum, 300 de puieți vor contribui la regenerarea zonei, pe termen lung.

Alte inițiative recente s-au axat pe sănătate și pe sprijinirea membrilor vulnerabili din comunitate. DS Smith Zărnești a acordat sprijin financiar unui liceu din localitate, care a organizat donații de pachete cu alimente și alte produse esențiale în beneficiul a 20 de familii fără posibilități, dar și al copiilor instituționalizați. În curs de desfășurare este și colaborarea cu spitalul “Dr. Caius Tiberiu Sparchez” din Zărnești, pentru achiziția unui lift electric, menit să ușureze accesul pacienților cu dificultăți motorii.

Diana Ciuraru, Director de Resurse Umane în cadrul DS Smith Zărnești afirmă: “Vrem să fim mai mult decât o companie cu o tradiție îndelungată – ci o parte integrată a comunității, susținând dezvoltarea și oferindu-ne sprijinul ori de câte ori avem posibilitatea. Direcțiile pe care ne concentrăm în realizarea acestor proiecte sunt importante pentru orice locuitor din Zărnești și ne bucurăm să putem contribui la o viață mai bună și mai sustenabilă.”

Pentru a îmbunătăți și mai mult gradul de eficiență și de sustenabilitate a operațiunilor, DS Smith a anunțat recent planul de investiții pentru perioada 2021 – 2023. Compania va aloca 11 milioane de Euro pentru instalarea unor echipamente noi, care să permită reducerea amprentei de carbon, dar și a consumului de apă proaspătă și gaz.

Fabrica DS Smith din Zărnești este cea mai mare unitate de producție a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piața locală și utilizează ca materie primă 100% deșeurile de hârtie și carton.

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

Despre DS Smith: 

DS Smith este unul dintre principalii furnizori globali de ambalaje din carton ondulat, activând, în același timp, în segmentul reciclării și fabricării hârtiei. Compania are un rol important în lanțul valoric din diferite sectoare precum e-commerce, FMCG și cel industrial. Prin misiunea sa de a “Redefini Ambalajele pentru o Lume în Schimbare”, dar și prin strategia de sustenabilitate Now and Next, DS Smith și-a luat angajamentul de a inspira tranziția către o economie circulară, oferind în același timp mai multe soluții circulare pentru clienții săi, dar și pentru societate – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând carbonul din lanțurile de aprovizionare și oferind soluții inovatoare pentru reciclare. Modelul ambițios box-to-box in 14 days, capacitățile de design și strategia de inovație se află în centrul acestui răspuns. Cu sediul central la Londra și membru al FTSE 100, DS Smith își desfășoară activitatea în 34 de țări, cu sprijinul echipei ce numără aproximativ 34.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Bazele companiei au fost puse în anii 1940, atunci când familia Smith a început o afacere specializată în fabricarea de cutii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.