Cu susținerea OMV Petrom, circa 200 de voluntari plantează o pădure urbană în Parcul de Vest din Ploiești

0
  • Sâmbătă și duminică, aproape 200 de voluntari vor planta 2.500 de puieți
  • „România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România
OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a invitat în acest weekend voluntari pentru a planta o pădure urbană în Parcul de Vest din Ploiești. Circa 200 de voluntari vor planta 2.500 de puieți pe 2.500 de metri pătrați. Acțiunea face parte din calendarul de plantări al proiectului „România plantează pentru mâine” care, în acest an, își concentrează atenția către zonele urbane. La nivelul întregii țări, peste 330.000 de puieți vor fi plantați în cadrul unor mini păduri urbane în 20 de orașe, inclusiv Ploiești.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „În fiecare an, << România plantează pentru mâine>> ajută comunitățile să devină mai verzi și mai curate. Vreau să le mulțumesc voluntarilor noștri, autorităților și partenerilor noștri, cu care am plantat peste 2 milioane de copaci în ultimii trei ani. << România plantează pentru mâine>> face parte din strategia noastră mai amplă de a construi un viitor durabil pentru comunități și societate.”

Conceptul pădurilor miniaturale urbane a fost introdus în România de către OMV Petrom în 2021, și a fost implementat cu succes în 5 localități: Moinești, București, Giurgiu, Buftea și Urziceni. Pădurea miniaturală urbană are rolul de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul, de a crește biodiversitatea și de a diminua efectul de seră.

Lansat în 2020, „România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România. În perioada 2020-2022, peste 10.000 de voluntari au împădurit peste 450 hectare, în cadrul a 60 de plantări, cu o contribuție totală de 5,7 milioane de euro. Pentru acest an, bugetul se ridică la 3 milioane de euro.

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Despre OMV Petrom OMV Petrom

este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acționarii români dețin peste 42% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 21,7% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500,000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 39 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2022. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 17 billion de euro. În anul 2022 impozitele plătite de OMV Petrom au asigurat 7% din veniturile fiscale ale României.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2022, compania a alocat circa 120 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.