Creșteri record în cererea de sisteme fotovoltaice

0

2022 – An cu rezultate record pentru E-acumulatori.ro

Vânzări de aproape trei ori mai mari și noi perspective de creștere pentru anii următori

  • Cifra de afaceri a E-acumulatori.ro s-a dublat în 2022, depășind 60 de milioane de lei; creștere de 30% prognozată pentru 2023;

  • Piața de panouri fotovoltaice își menține trendul de creștere, datorită cererii provenite în contextul scumpirii energiei;

  • Peste 700 de proiecte de instalații solare și eoliene, investiții de peste un miliard de euro, depuse prin PNRR în 2022;

  • Ponderea sistemelor fotovoltaice a ajuns la 60% din vânzările E-acumulatori.ro;

  • Facilități financiare în sprijinul celor care doresc să-și instaleze sisteme de energie regenerabilă.

E-acumulatori.ro platformă care comercializează soluții de energii regenerabile și instalator de sisteme fotovoltaice autorizat de Autoritatea Fondului de Mediu, a înregistrat în 2022 cele mai bune rezultate din cei 10 ani de la înființare, pe fondul exploziei cererii după scumpirea energiei. Compania a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei, dublu față de nivelul de 26 milioane de lei înregistrat în 2021, cu un profit de 8 milioane de lei.

„Conform situației internaționale, a trebuit să ne adaptăm la noile condiții de piață cu provocări majore. Cele mai mari probleme au fost cu furnizorii, din cauza întreruperilor intervenite în lanțul de aprovizionare în contextul războiului din Ucraina, și a trebuit să găsim variante diferite tot timpul, alte mărci, alți furnizori. Am mărit echipa și am recurs la colaboratori externi, în condițiile în care vânzările au crescut de aproximativ trei ori. În contextul scumpirii energiei, soluțiile oferite de noi creează independență energetică”, a declarat Dan Tudose, fondatorul E-acumulatori.ro.

Pentru 2023, antreprenorul Dan Tudose, estimează o creștere de 30% a cifrei de afaceri, pe fondul menținerii cererii la un nivel ridicat, dar și ca efect al inflației. Printre obiectivele stabilite pentru anul care abia a început se află extinderea portofoliului de produse cu sisteme noi, cu eficiență energetică sporită, precum și diversificarea canalelor de distribuție.

Estimările sunt optimiste și pentru anii următori, deoarece interesul pentru achiziția de sisteme fotovoltaice este tot mai mare, iar programele de finanțare cu fonduri europene pentru producerea de energie verde sunt tot mai aproape de implementare. De exemplu, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost depuse peste 700 de proiecte, cu o valoare ce depășește un miliard de euro, pentru finanțare prin Componenta 6, majoritatea proiectelor solicitând finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

În aceeași direcție, România își propune, prin Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) pentru perioada 2021-2030, să ajungă la o capacitate instalată netă de 5,1 GWh de instalații cu panouri solare până la finalul acestui deceniu.

„România are o capacitate de energie solară fotovoltaică de 71,4 W/locuitor și se situează pe locul 21 din 28 în Europa, conform unui studiu EuObserv’ER, desfășurat în 2019. La polul opus, Germania a avut cea mai mare capacitate instalată din Uniunea Europeană, anume 590 W/locuitor. Pe locurile doi și trei, la distanță considerabilă, se află Olanda și Belgia, cu aproximativ 400 W/locuitor. În același timp, Raportul Comisiei Europene pe 2019 privind situația energiei fotovoltaice în Europa, nici măcar nu menționează România printre țările analizate. Cu toate acestea, suntem într-o competiție cu țările europene pe piața comună. În acest sens, România trebuie să beneficieze de programe de încurajare a investiției în energie regenerabil, mai ales că programele naționale se confruntă cu neclarități în modul de finanțare și întârzieri”, a explicat Dan Tudose.

În acest moment, sistemele fotovoltaice au o pondere de circa 60% în vânzările firmei. Se remarcă un interes mare din partea clienților fizici, care au o pondere de 50% din totalul instalărilor, incluzându-i aici și pe cei care au accesat programul Casa Verde Fotovoltaice.

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție optimă pentru românii care locuiesc în zone rezidențiale sau izolate și, în ultimul timp, din ce în ce mai multe asociații de proprietari sunt interesate de implementare. Pentru o casă de dimensiuni mici, investiția pleacă de la 3.600 euro și se amortizează într-un interval de trei ani, la preturile actuale ale energiei electrice”, susține Dan Tudose.

E-acumulatori oferă facilități financiare în sprijinul celor care doresc să-și instaleze sisteme de energie regenerabilă, credit persoanelor fizice pe o perioadă de până la 120 de luni iar pentru companii, există și posibilitatea finanțării în sistem leasing de 60 de rate egale și cu un avans de 5% pentru o valoare de până la un milion de lei.

E-acumulatori.ro este un business de familie, început în 2002 și dezvoltat puternic din anul 2009. În prezent, din portofoliul companiei fac parte peste 30.000 de produse dedicate independenței energetice, atât pentru consumatori individuali, cât și pentru cei industriali.

Compania este lider în ceea ce privește gama de soluții disponibile online, comercializând echipamente de la branduri renumite printre care – Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc.

Pentru mai multe informații despre activitatea E-acumulatori, accesați

www.e-acumulatori.ro sau canalele de social media ale platformei: https://www.facebook.com/acumulatori

https://www.linkedin.com/in/dantudose/?originalSubdomain=ro

https://vimeo.com/acumulatori

https://powertome.ro/

www.e-acumulatori.ro 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.