Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cluj- Napoca face curățenie. Împreună pentru un viitor mai verde! Peste 22.000 kg de deșeuri au fost colectate intr-o singură lună!

0

Rezultate peste așteptări în cadrul campaniei de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE)

Peste 22.000 kg de deșeuri au fost colectate intr-o singură lună!

Locuitorii Municipiului Cluj-Napoca au putut scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice  și electronice (DEEE) participând la această campanie organizată în perioada 19 noiembrie- 19  decembrie de către operatorul de colectare Ecollect Vision, în parteneriat cu Primăria  Municipiului Cluj-Napoca.

Au fost aproape 400 de solicitări primite de la cetățeni, pe care operatorul de colectare RoEcollect le-a preluat gratuit de la domiciliu sau sediu de firmă.

Tragerea la sorți a câștigătorilor a avut loc pe 20 decembrie, la Centrul de Colectare DEEE Cluj Napoca, Strada Calea Baciului, nr. 2-4. Lista câștigătorilor și a premiilor poate fi consultată aici http://roecollect.ro/reciclare-deseuri-electrice-si-electronice-cluj/

„Ne bucură rezultatele acestei campanii din două perspective: a cantității colectate și a  transmiterii mesajului cu privire la importanța colectării selective. S-au colectat peste 22 de tone  de deșeuri electrice, de la frigidere la aspiratoare și orice alte aparate stricate sau vechi de care  cetățenii s-au debarasat în această perioadă. A fost o acțiune care a solicitat foarte multe resurse și efort din partea tuturor celor implicați în gestionarea acestei campanii. Au fost peste 397 de  comenzi din partea clujenilor, au fost provocări pe care am reușit să le gestionăm foarte bine astfel incât să putem da curs tuturor solicitărilor în ziua și intervalul orar stabilit împreună cu  beneficiarii acestui serviciu gratuit. Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru buna desfășurare  și le mulțumesc clujenilor care au predat aceste deșeuri, celor care ne-au susținut și distribuit  mesajul și s-au implicat activ în această acțiune. Credem că genul acesta de activități trebuie să  devină permanent și clujenii trebuie să beneficieze în mod curent de un sistem funcțional care să  le permită să se debaraseze de aceste deșeuri în mod legal și responsabil. Totodată, un sistem  coerent și funcțional ne ajută pe noi toți să protejăm mediul în care trăim, să protejăm resursele  planetei și astfel să creăm un loc mai bun în care să trăim noi și generațiile viitoare.” a declarat  dna. Simona Fuga, Director General la Ecollect Vision.

Echipa RoEcollect asigură permanent colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice de la  domiciliu, sediu de firmă sau instituție și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate  conform normelor de mediu.

Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul 0755 406 406 (număr cu tarif normal) și să faci o  programare. Oricând poți intra pe www.roecollect.ro să plasezi o comandă de ridicare DEEE.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.