BCR și Fundația Conservation Carpathia, parteneriat strategic pe 5 ani, pentru dezvoltarea proiectelor de educație în zona Munților Făgăraș

0

Banca Comercială Română (BCR) și Fundația Conservation Carpathia au semnat un parteneriat strategic prin care își propun să contribuie la dezvoltarea comunităților din zona Munților Făgăraș prin proiecte de educație de mediu și financiară. 

Parteneriatul își propune să acționeze pentru a crește și dezvolta mai multe puncte-cheie pentru comunitate și are următorii piloni: 

Educație: 

  • BCR susține funcționarea Centrului de Activități și Explorare a Naturii Richita, a Fundației Conservation Carpathia, facilitând astfel accesul gratuit al grupurilor de copii din comunitățile din zona Munților Făgăraș la programele desfășurate aici. 
  • Centrul Richita a fost deschis în 2021, este situat în inima pădurii, în zona Rucăr, și oferă copiilor cele mai bune condiții pentru a descoperi natura. Activitățile se desfășoară preponderent în natură, pe tot parcursul anului, iar angajații permanenți și educatorii pentru natură special pregătiți provin din comunitățile din jurul Munților Făgăraș. 
  • Centrul este un model de dezvoltare sustenabilă atât datorită conținutului programelor livrate, cât și pentru contribuția la dezvoltarea comunității prin locurile de muncă create și prin faptul că folosește produsele și serviciile locale, generând venituri comunității. 
  • Până acum, aproximativ 1.000 de copii au beneficiat de programele educaționale derulate în Centrul de Activități și Explorare a Naturii Richita. 
  • Totodată, BCR, prin programul național Școala de Bani, contribuie la îmbunătățirea cunoștințelor financiare a a comunităților din jurul Munților Făgăraș. Până în prezent, au fost desfășurate ateliere pentru aproximativ 700 de copii din județele Brașov și Sibiu, urmând ca prin intermediul parteneriatului, să se extindă și la nivelul județului Argeș.

Financiar: BCR se alătură demersurilor Fundației Conservation Carpathia de conservare și creare a celui mai mare parc național acoperit de păduri din Munții Făgăraș și implementează în platforma de digital banking George un buton special de donații. Astfel, cei care utilizează platforma pot contribui la eforturile fundației de conservare, reconstrucție ecologică și proiecte pentru comunități.

„Împreună cu partenerii noștri, ne propunem să contribuim la dezvoltarea comunităților din zona Munților Făgăraș atât din punct de vedere social, cât și ecologic. Misiunea noastră, prin Școala de Bani, este să-i sprijinim pe români să-și gestioneze mai bine și mai eficient resursele, pentru un trai echilibrat și prosper. Ne bucurăm să putem aduce aceste valori și în Munții Carpați și să contribuim în același timp la conservarea biodiversității.” Nicoleta Deliu-Pașol, Director Comunicare & CSR BCR

„Educația este primul și unul dintre cei mai importanți pași pe care-i putem face pentru natură. Deși pare firesc și simplu, avem nevoie de un ghidaj pentru a înțelege importanța naturii, a o cunoaște și a ne apropia de aceasta. Prin programele de educație dezvoltate de Fundația Conservation Carpathia ajutăm copiii din jurul Munților Făgăraș să devină ambasadori pentru natură și punem totodată bazele unui model de dezvoltare sustenabilă a generațiilor viitoare. În plus, programele precum Junior Rangers le oferă copiilor din zonă o perspectivă pe termen lung pentru un loc de muncă acasă. Ne bucurăm să avem alături un partener de încredere și sperăm să identificăm și soluțiile pentru dezvoltarea unui nou centru de educație pentru natură în zona Munților Făgăraș.”  Ioana Duică, Specialist Programe Educație, Fundația Conservation Carpathia

Pe lângă aceste inițiative, Banca Comercială Română (BCR) își propune să susțină Fundația Conservation Carpathia în construcția celui de-al doilea centru educațional în zona Munților Făgăraș. Compania va oferi suport prin identificarea și accesarea de granturi financiare din programe naționale și internaționale, cu implicarea echipei specializate în programe de finanțare din cadrul băncii. 

În paralel, se vor iniția și derula campanii de strângere de fonduri de la clienții persoane fizice și juridice ale băncii, cu sprijinul echipei de CSR și digital banking. Colaborarea dintre Banca Comercială Română (BCR) și Fundația Conservation Carpathia se va întinde pe o durată de cel puțin 5 ani.

***

Despre Fundația Conservation Carpathia 

Fundația Conservation Carpathia este cel mai mare proiect de conservare a naturii din Europa, care contribuie la refacerea ecosistemelor naturale din Munții Carpați, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale. Din 2009, fundația românească a salvat de la exploatare peste 27.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul Carpaților Meridionali, achiziționându-le cu scop de conservare, a plantat peste 4 milioane de puieți pe 1.991 de hectare afectate de tăieri, a creat o zonă de 78.000 de hectare pe care nu se desfășoară vânătoare sportivă și de trofee.

Fundația contribuie la bunăstarea comunităților din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educație și de dezvoltare de afaceri verzi, iar viziunea pe termen lung este crearea Parcului Național Munții Făgăraș.

Activitatea Fundației Conservation Carpathia este recunoscută la nivel național și internațional, recent organizația primind trofeul BAMBI, cel mai important premiu media din Germania, pentru categoria „Planeta Noastră”. Din 1948, BAMBI premiază personalități și organizații care se remarcă prin activitate și au un impact deosebit.

***

Despre BCR

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 20 centre de afaceri și 18 birouri mobile dedicate companiilor și 319 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 54% sunt unități unde operațiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproximativ 2.000 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.