Băile Tușnad: WatchBear & AdvoCity – urși și oameni pentru viitor comun

0

În perioada 15.03.2022 – 14.03.2024, Organizația GeoEcologică ACCENT în parteneriat cu Asociația Vox Iuventutis și Primăria Băile Tușnad implementează proiectul cu titlul „WatchBear & AdvoCity – urși și oameni pentru viitor comun” cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Proiectul propus are ca scop îmbunătățirea implicării civice în zona destinației ecoturistice Băile Tușnad și Împrejurimile (BTI) în cadrul proceselor publice de luare a deciziilor în contextul conviețuirii armonioase între om și urs prin instrumente participative și activități watchdog.

Proiectul are patru piloni pe care echipa de implementare se bazează pentru a îmbunătăți coexistența om-urs. Doi dintre aceștia au fost deja puși în practică în cursul anului, și anume: TusnadEcoBearFest și TusnadEcoBeaConf, un festival tematic și o conferință de specialitate. Ambele au urmărit să prezinte publicului provocările, soluțiile și viziunile coexistenței.

În 2023, vom pune în practică ceilalți doi piloni și vom continua inițiativa de anul trecut:

TusnadEcoBearWatch: aplicație mobilă dezvoltată pentru localnici și turiști. Aceasta poate fi folosită pentru a raporta orice eveniment, urme sau pagube legate de urși. Informațiile sunt recepționate și primesc răspuns de către o echipă administrativă. Aplicația este una interactivă și este folosită și pentru comunicare educațională.

Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ti.bear

App Store: https://apps.apple.com/ro/app/bear-watch/id1630519218

TusnadEcoBearCave: sală tematică pentru vizitatori. Istoria orașului Băile Tușnad, relația sa cu urșii și toate activitățile menite să îmbunătățească coexistența pentru a spori calitatea vieții. Expoziții, proiecții de filme, elemente interactive și prezentări coordonate. Mai multe informații: www.facebook.com/TusnadEcoBearCave

TusnadEcoBearFest și TusnadEcoBearConf: anul acesta va fi organizat toamna, la sfârșitul sezonului turistic, pentru a se putea prelungi sezonul. Pe lângă evenimentele tematice și elementele de festival, obiectivul conferinței este să devină unul cu caracter internațional. Pentru mai multe informații accesați:

Fest: www.facebook.com/TusnadEcoBearFest

Conf: www.facebook.com/events/664645905573646

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Pentru mai multe informaţii despre proiect contactaţi:

www.ogaccent.ro | www.facebook.com/OrganizatiaGeoEcologicaACCENT

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.