Aproape 1.000 de elevi din București și Ilfov au participat la cea de-a doua ediție a olimpiadei “Natura dintre Ape”

0

Aproape 1.000 de elevi din clasele II-VII din București și Ilfov au participat la cea de-a doua ediție a competiției digitale pe teme de biodiversitate, “Natura dintre Ape”, organizat de Apa Nova în colaborare cu Educație Privată. Evenimentul, desfășurat în perioada 09 mai 2024 – 08 iunie 2024, a fost un adevărat catalizator pentru conștientizarea importanței protejării mediului și biodiversității în rândul tinerei generații.

Dintre cei 951 de participanți înscriși, 133 au fost elevi de clasa a II-a, 127 elevi de clasa a III-a, 94 elevi de clasa a IV-a, 240 elevi de clasa a V-a, 204 elevi de clasa a VI-a și 153 elevi de clasa a VII-a. Primii 100 de elevi au fost recompensați cu premii semnificative. Astfel, campionii fiecărei clase au fost premiați cu vouchere-cadou în valoare de 2.000, 1.500 și 1.000 de lei, pentru locurile I, II și III, celorlalți finaliști oferindu-li-se kituri-cadou, pentru a explora biodiversitatea locală. Profesorii care au ghidat elevii către victorie au fost, de asemenea, recunoscuți și premiați cu vouchere în valoare de 1.000 de lei.

Scopul competiției a fost este acela de a amplifica nivelul de conștientizare ecologică în rândul tinerelor generații, subliniind esența prezervării biodiversității și încurajându-i pe aceștia să devină profund conștienți de responsabilitatea lor ecologică față de planetă și mediul înconjurător.

Apa Nova este și va rămâne angajată în protejarea biodiversității. De altfel, compania noastră are în derulare un amplu program de acțiuni de conservare a ecosistemelor naturale pe amplasamentele de la stațiile de producție și captare a apei Arcuda și Crivina, care integrează nu mai puțin de 169 de hectare de spații verzi și o faună cu peste 200 de specii. Prin această olimpiadă, ne propunem să educăm și să inspirăm noile generații să înțeleagă importanța biodiversității și să devină ambasadori ai protejării mediului înconjurător. Noi, la Apa Nova, credem că fiecare mică acțiune contează și că, doar împreună, putem asigura un viitor sustenabil”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova, la gala de premiere a elevilor. 

În comparație cu anul trecut, când aproape 600 de elevi din clasele II-VII din București și Ilfov au participat la competiția școlară “Natura dintre Ape”, numărul participanților din acest an a înregistrat o creștere semnificativă, ceea ce demonstrează interesul crescut al tinerilor pentru problemele de mediu și dorința lor de a se implica activ în soluționarea acestora. 

Despre Apa Nova

Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiul București. În cei peste 24 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții de 693 milioane de euro până în prezent. 

Despre EducațiePrivată.ro

EducatiePrivata.ro este prima platformă online dedicată educației. Vei găsi așadar aici toate informațiile relevante despre educația particulară, dar și publică, într-un conținut editorial valoros, asigurat de profesioniști. 
Această platformă este un vector de idei progresiste, iar valorile noastre sunt dialogul, modernitatea, dinamismul, flexibilitatea, echilibrul. Credem că schimbarea atitudinilor este singura care aduce transformarea mentalităților, astfel că platforma noastră este, de asemenea, un vehicul de bune practici, esențiale atunci când vine vorba despre transformarea profundă a școlilor din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.