Ambrozia Fly Away: Vola.ro lansează platforma de prognoză a intensității polenului de ambrozie în București

0
  • Peste 500.000 de români sunt diagnosticați cu alergie la ambrozie.  Iar în orașe poluate, cum este Bucureștiul, polenul de ambrozie este și mai agresiv.
  • 4 din 10 persoane cu alergie la ambrozie ajung să dezvolte astm la 5 ani de la debutul simptomelor.
  • Util: www.ambrozie.vola.ro este platforma unde oricine poate vedea prognoza pe zile, în următoarele 2 săptămâni, a intensității polenului de ambrozie, în funcție de zona de interes din București.
  • Roma, Viena, Dublin, Palma și Paris alcătuiesc topul orașelor europene cu un nivel redus de polen.

Peste 500.000 de români sunt diagnosticați cu alergie la ambrozie. România se numără printre țările din Europa unde ambrozia se extinde necontrolat. Iar în orașe poluate, cum este Bucureștiul, polenul de ambrozie este și mai agresiv. Numărul persoanelor diagnosticate cu probleme respiratorii se dublează de la an la an. La 5 ani de la debutul simptomelor, 4 din 10 persoane cu alergie la ambrozie ajung să dezvolte astm. Iar alergologii avertizează că, dacă nu se iau măsuri urgente de eradicare a acestei plante, în 20 de ani, peste jumătate din populația țării va dezvolta alergie la ambrozie.

În plin sezon de ambrozie, se lansează prima inițiativă care pune în atenție problema acestei buruiene toxice care afectează viețile a milioane de oameni. Proiectul dezvoltat cu sprijinul agenției de turism Vola.ro poate fi accesat pe www.ambrozie.vola.ro unde oricine poate vedea prognoza pe zile, în următoarele 2 săptămâni, a intensității polenului de ambrozie, în funcție de zona de interes din București. Vola.ro pune la dispoziția utilizatorilor, tot pe www.ambrozie.vola.ro, inspirație pentru unde pot evada: topul destinațiilor unde nivelul de polen de ambrozie este cel mai mic.

Cum este calculată prognoza:

  1. Focarele de ambrozie identificate pe harta ambroziei din București sunt mapate în timp real;
  2. Sunt integrați parametrii meteo care afectează intensitatea și răspândirea polenului de ambrozie (temperatura, vântul și precipitațiile);
  3. Combinând câmpurile de ambrozie din București și factorii meteo, se calculează în timp real prognoza pe zile, în următoarele 2 săptămâni, a nivelului de polen de ambrozie din zona în care te afli în București.

Proiectul pilot, dezvoltat momentan pentru București, oferă celor interesați o prognoză a răspândirii și intensității polenului de ambrozie, specifică zonei alese de utilizator. Aceasta se bazează pe un algoritm care combină date meteo precum puterea și direcția vântului, temperatura și șansele de precipitații, pornind de la informațiile oferite de harta open-source a ambroziei, unde se pot vedea culturile de ambrozie din diverse zone ale orașului.

Până când problema expansiunii necontrolate a ambroziei va fi reglementată în vederea diminuării și a ținerii sub control așa cum se întâmplă în majoritatea Europei, singura soluție eficientă pentru cei care suferă de această afecțiune este să plece cât mai departe de ambrozie. Astfel că Vola.ro le pune la dispoziție tot pe www.ambrozie.vola.ro inspirație pentru unde pot evada: topul destinațiilor unde nivelul de polen de ambrozie este cel mai mic.

De exemplu, pentru primele săptămâni din septembrie, prognoza arată că Roma, Viena, Dublin, Palma și Paris alcătuiesc topul orașelor europene cu un nivel redus de polen și, implicit, cu un aer respirabil pentru cei care se confruntă cu alergiile. Mai mult decât atât, Vola.ro a confirmat o scădere medie a prețurilor de 20% în luna septembrie față de luna august, astfel că cei care au în plan un city break de toamnă pot rezerva acum zboruri la prețuri mai mici.

Luna aceasta, prețurile medii pornesc de la 64 de euro pentru Roma, 49 de euro pentru Viena, 64 de euro pentru Dublin, 86 de euro pentru Palma și 98 de euro pentru Paris. Tarifele au fost estimate pentru zboruri cu plecare din București.

Despre Vola.ro

În 2023 Vola.ro a fost desemnată cea mai cunoscută, utilizată și mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât că cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

 

În ultimii ani, strategia Vola.ro s-a îndreptat spre dezvoltarea unor servicii de călătorie unice, de tip fintech, menite sa protejeze clienții de incertitudinea din jurul călătoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor în diferite situații.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 mln EUR.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.