Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alertă SOS! Pădurile Nimănui pe cale de dispariție

0

Ne iubim pădurile nu numai pentru frumusețea, importanța științifică și biodiversitatea pe care le conțin, ci și pentru că ne ajută să înțelegem cine suntem, de unde venim și cum putem să trăim în armonie cu natura. Sunt ca niște laboratoare vii ce au istoria încriptată în trupurile lor.

Știm că și ție îți pasă de păduri și vrei, ca și noi, să le păstrezi pentru copiii și nepoții tăi. Ai aflat însă ce pățesc Pădurile Nimănui? Sunt defrișate legal și rapid. Dacă nu acționăm acum, soarta lor este pecetluită.

Este vorba de peste 500.000 de hectare de păduri crescute în ultimele decenii pe locul fostelor pajiști neîntreținute, pe care România nu le recunoaște și nu le protejează. Ironia este că legea permite și chiar încurajează tăierea acestor arbori de toate vârstele, care reprezintă 7% din suprafața împădurită a țării.

Natura ne-a dat o șansă unică. Vino alături de noi și hai să protejăm ceea ce avem deja! Profită de acest moment și ajută-ne să le cartografiem, ca să le putem păstra peste generații. Trimite PANDA la 8864 și donează 4 euro lunar pentru a pune aceste păduri pe harta autorităților și a asigura compensațiile necesare păstrării lor intacte.

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.