90.000 de copaci plantați de Asociația MaiMultVerde în campania de împăduriri de toamnă

0

 90.000 de copaci vor fi plantați în perioada noiembrie-decembrie de către Asociația MaiMultVerde, la Mârșa (județul Giurgiu), Talpa (județul Teleorman) și în Giurgiu, în interiorul primei păduri comunitare din România. Cu sprijinul autorităților locale, al celor peste 600 de voluntari și susținuți de companiile partenere, sunt plantați, atât în regim forestier cât și urban, puieți de salcâm, plop, arțar, alun, sânger, mălin și alte specii autohtone.

Campania de plantări de toamnă organizată de Asociația Mai Mult Verde a debutat pe 12 noiembrie, cu înființarea Pădurii de Miere de la Mârșa, în județul Giurgiu. Pădurea de Miere* înseamnă 20.000 de salcâmi și duzi care vor aduce polenizatori în zonă și vor ajuta la prevenirea degradării solului. Salcâmul este recunoscut pentru faptul că este specia cea mai rezistentă la secetă, tocmai de aceea a fost ales pentru această zonă, degradată serios de seceta extremă din ultimii ani.

Și la Talpa, în județul Teleorman, vor fi plantați în această campanie de împădurire 25.000 de puieți de salcâm, în cadrul campaniei România plantează pentru mâine**. Pe 30 noiembrie s-a derulat la Talpa ultima acțiune de plantare de anul acesta, „Ziua comunității în natură”, deschisă tuturor celor care și-au dorit să contribuie la un viitor mai verde.

În această perioadă, MaiMultVerde realizează și un aliniament stradal de 12 km, între Videle și Mârșa. Cu sprijinul primăriilor din cele două localități și cu susținerea OMV Petrom, 15.000 de plopi vor oferi rol de protecţie, de ameliorare a climatului şi calităţii aerului în această zonă. Plopii sunt arbori care ajung la înălțimi de 40-50 metri și o circumferință de până la 2.5 metri. Este o specie rezistentă, nepretențioasă, cu creștere rapidă, iar copacii maturi sunt rezistenți la ger și secetă, la fum și la praf, lucru care îi face ideali pentru a fi folosiți în aliniamentele stradale.

Plantările realizate de Asociația MaiMultVerde au ca obiective: creșterea suprafeței împădurite din România, prin atragerea în circuitul silvic a unor terenuri degradate, expuse fenomenului de năruire sau predispuse la alunecări; creșterea suprafeței de spații verzi din orașe sau din proximitatea acestora; creșterea nivelului de conștientizare, responsabilitate și implicare a cetățenilor în protejarea și dezvoltarea pădurilor și zonelor verzi, și promovarea importanței acestora, prin prezența voluntarilor la acțiunile de plantare.” spune Doru Mitrana, președintele Asociației MaiMultVerde.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.