5.000 de puieți au fost plantați în Teleorman de voluntarii HP România și Asociația MaiMultVerde

0

HP România a încheiat o sesiune de plantare în cadrul programului „Fă Cadou un Copac” organizat de Asociația MaiMultVerde. Peste 200 de voluntari – angajați ai HP România, copii ai acestora, dar și reprezentanți ai partenerilor HP – au plantat 5.000 de puieți de salcâm la Videle, în Teleorman. Este o inițiativă care face parte din programul global HP Forest, lansat în România în 2019. De atunci, în fiecare an, HP România ia parte la acțiuni de împădurire în sudul României pentru a ajuta la refacerea zonelor degradate, amenințate de deșertificare. România are un grad de împădurire de 60%, dar zonele din sudul țării ating doar 6,5%. 

”Din 2019, am plantat aproape 30.000 de puieți în România împreună cu diverse ONG-uri și asociații de mediu care au grijă de zonele deja împădurite și se asigură că în toate aceste locuri va crește o bucățică de pădure. E deja o tradiție pentru HP România să ia parte la astfel de acțiuni de refacere a terenurilor degradate și le mulțumesc colegilor și partenerilor noștri care în fiecare an răspund prezent la aceste acțiuni. Sustenabilitatea este o misiune în sine pentru HP și, în România, suntem implicați în numeroase proiecte. Și nu ne limităm la inițiative de mediu, avem programe care vizează echitatea digitală și o cultură a incluziunii”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.

„Pentru că programele MaiMultVerde înseamnă mai mult decât acțiuni punctuale de plantare sau igienizare, în 2015 am demarat colaborarea cu primăria din Videle pentru refacerea „pădurii nebune” din jurul orașului. Este o acțiune de amploare care vizează refacerea vechilor codri, înlocuiți în perioada comunistă de terenuri agricole ajunse în ultimii 30 de ani în fază avansată de degradare, ca urmare a exploatării nesustenabile. În cei nouă ani de colaborare, cu implicarea a peste 2.000 de voluntari și cu sprijinul comunității locale, am împădurit o suprafață de peste 20 de hectare de teren degradat pe care am plantat 150.000 de copaci, printr-un efort comun susținut de-a lungul anilor de nenumărați parteneri corporate și donatori persoane fizice. Acțiunea de plantare organizată alături de HP reprezintă încă un exemplu de bune practici de parteneriat public-privat care implică autorități locale, companii responsabile și voluntari implicați în protecția mediului”, spune Andreea Hofer, Director de Programe Asociația MaiMultVerde.

Pădurile sunt esenţiale pentru combaterea schimbărilor climatice, dar aproape jumătate dintre pădurile lumii sunt în pericol. Abordarea HP privind conservarea pădurilor merge dincolo de plantarea copacilor, prin parteneriate cu organizaţii de mediu renumite, proiectarea produselor şi serviciilor pentru reducerea impactului asupra mediului şi punerea la dispoziţie a instrumentelor pentru o imprimare mai responsabilă. HP vrea să devină o companie Forest Positive până în 2030 și să compenseze pentru fiecare pagină imprimată, prin angajamentul său faţă de conservarea pădurilor. Cu ajutorul World Wide Fund, HP calculează consumul de hârtie pentru milioane de imprimante HP şi se angajează să compenseze în egală măsură sau mai mult, până în 2030.

Despre HP

HP Inc. (NYSE: HPQ) este un lider global în domeniul tehnologiei și creator de soluții care permit oamenilor să dea viață ideilor lor și să se conecteze cu lucrurile care contează. Prezent în peste 170 de țări, HP oferă o gamă largă de dispozitive, servicii și abonamente inovatoare și sustenabile pentru sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D, muncă hibridă, gaming și multe altele. Pentru mai multe informații vizitează http://www.hp.com.

Despre Asociația MaiMultVerde

Asociaţia MaiMultVerde (https://maimultverde.ro/) este o organizaţie neguvernamentală de protecţie a mediului cu misiunea de a da putere oamenilor și organizațiilor să găsească și să implementeze în comunitățile lor soluții pentru o viață de calitate, într-un mediu curat și sănătos. De la înființarea sa în anul 2008, MaiMultVerde a activat în peste 100 de comunități din țară, a lucrat cu 35.500 de voluntari, a plantat 1.600.000 de puieți, a strâns peste 630 de tone de deşeuri, a implementat primul sistem de bike-sharing din România și a derulat zeci de campanii naţionale de informare şi educaţie de mediu. Domeniile prioritare de acțiune sunt plantările, combaterea poluării cu plastic și educație pentru protecția mediului. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.