21 Antreprenoriat Social Sustenabil pentru tinerii viitori antreprenori

0

Asociatia 21st Greentury a desfășurat la nivel național proiectul 21 Antreprenoriat Social Sustenabil. Prin acesta, tinerii cu vârstele între 15-25 de ani, interesați să-și deschidă o afacere au beneficiat în mod gratuit de educație non-formală pe tema antreprenoriatului social și sustenabilitatea unei afaceri.

Peste 90 de tineri și-au exprimat intenția de a se alătura Comunității Tinerilor Antreprenori pentru un Viitor Sustenabil – #21AS.

Proiectul 21 Antreprenoriat Social Sustenabil a inclus mai multe componente de educație non-formală: workshopuri online și o biblioteca digitală cu materiale educative.

Parte dintre tinerii implicați au contribuit la dezvoltarea ghidului online „21 de Bune Practici ca Antreprenor Social” integrând și principii ale antreprenoriatului sustenabil.

Biblioteca digitală #21AS este disponibilă pe pagina

https://21st.greentury.org/antreprenoriat-social-sustenabil/

De asemenea, a fost creat și un curs video gratuit, prin platforma Udemy.

Cursul video 21 Antreprenoriat Social Sustenabil cuprinde:

  • Ce înseamnă Antreprenoriatul Social Sustenabil
  • Identificarea oportunităților
  • Conturarea ideii de afaceri sustenabile
  • Promovarea modelului de afacere social

Mai multe detalii despre 21 Antreprenoriat Social Sustenabil găsiți și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/21stGreentury/.

Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

Adela Denisse Drogeanu, preşedintele asociaţiei 21st Greentury: „Acest proiect a fost un challenge pentru noi ca și echipă. Într-un timp relativ scurt am dezvoltat multe materiale utile proiectate pentru tinerii viitori antreprenori pe tema antreprenoriatului sustenabil și care sunt disponibile pe pagina 21 Antreprenoriat Social Sustenabil pentru toți cei interesați de leadershipul responsabil.”

De curând, Asociația 21st Greentury a sărbătorit un an de la înființare, #despre mediu,pentru oameni.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.