Ziua Reginei Maria la Biserica Anglicană: spectacol lectură şi muzica inimii, în 27 octombrie

0

„Dar când îţi vei aminti de mine, Poporul meu, gândeşte-te ca la una care a îndrăgit viaţa şi frumuseţea, care a fost prea cinstită ca să fie cu băgare de seamă, prea miloasă să fie învingătoare, prea iubitoare ca să judece.”  Regina Maria

Fundația Calea Victoriei și Biserica Anglicană vă invită duminică, 27 octombrie, la ora 19.00, la  celebrarea Reginei Maria, una dintre cele mai iubite personalități din istoria României.

Ne vom bucura de un spectacol-lectură cu texte scrise de regină, interpretat de actrița Adelaida Zamfira și momente muzicale oferite de talentații muzicieni Maxim Belciug (chitară) și Gabriel Bălașa (handpan), iar istoricul Simona Preda va vorbi la începutul evenimentului despre personalitatea și moștenirea Reginei Maria.

La 149 de ani de la nașterea ei, ceremonia va avea loc la Biserica Anglicană din București, unul dintre locurile de suflet ale Reginei Maria, la construirea căruia a contribuit. Ridicată după planurile cunoscutului arhitect Victor Ștefănescu, clădirea cu fațadă din caramidă aparentă, roșie, completează peisajul din zona Ioanid-Icoanei din Capitală, iar cu ocazia evenimentului nostru publicul va putea vizita acest edificiu deosebit, proiectat în stil neogotic victorian de sorginte elisabetană.

🥤🧁 Participanții la eveniment se vor delecta cu delicioasele prăjituri Pastel de Nata şi cu limonada naturală Frutivo, oferite de prietenii noştri de la HSB Food (Healthy Smart Beverage).

📚De asemenea, prietenii de la Editura Corint vor fi prezenți cu un stand cu volume despre Regina Maria.

Detalii și înscrieri aici.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.