Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internaţională a Peştilor Migratori

0

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Institutul de Biologie Bucureşti, Danube Sturgeon Task Force și International Association for Danube Research vă invită vineri, 20 mai 2016, să luați parte la celebrarea ZILEI INTERNAŢIONALE A PEŞTILOR MIGRATORI.

Organizat la iniţiativa World Fish Migration Foundation, evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni desfășurate anual în lume cu sprijinul muzeelor, institutelor de cercetare și organizaţiilor non-guvernamentale și își propune să atragă atenția publicului şi factorilor decizionali asupra declinului populaţiilor de peşti migratori, precum şi asupra importanţei adoptării de măsuri de protejare a acestora şi a habitatelor lor acvatice.

ziua internationala a pestilor migratori
Anul acesta, evenimentul este organizat ca o oportunitate educaţională adresată copiilor din clasele primare, cu scopul de a le atrage atenția asupra importanţei protejării peştilor migratori şi a habitatelor lor acvatice.

EVENIMENTUL se desfășoară între orele 16.00 – 17.00, respectiv 18.00 – 19.00 şi cuprinde următoarele activități desfășurate în Sala Atelier a Muzeului „Antipa”:
– Proiecția documentarului “Viaţa sturionilor din Dunăre” (discuţii asupra subiectului împreuna cu Dr. Cristina Sandu)
– Prezentarea “Habitatele acvatice – coridoare de migraţie pentru peşti”, susținută de Dr. Emilia Radu
– Activităţi practice de examinare a unor organisme acvatice care susţin viaţa peştilor migratori (plantele acvatice si nevertebratele acvatice), împreuna cu Dr. Emilia Radu si Dr. Ciprian Bîrsan
– Concursul tematic de colorat şi desen – “Un peşte migrator fericit”.

Cele mai expresive desene vor fi premiate.

Participarea la eveniment este gratuită! Înscrierea, în limita a 20 locuri/atelier, se se poate face prin e-mail info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Puteţi urmari evenimentul şi pe worldfishmigrationday.com şi #WFMD2016 !

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.