Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Internațională a Îngrijirilor Paliative, marcată de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale la Centrul „Sfântul Nectarie”

0

Cu ocazia Zilei Internaționale a Îngrijirii Paliative, sărbătorită anual în a doua sâmbătă din luna octombrie, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale i-au vizitat pe beneficiarii și personalul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din București.

Voluntarii i-au încurajat atât pe pacienți cât și pe angajați, le-au oferit flori, icoane și cărți de rugăciune cu Minunile, Acatistul și Paraclisul Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa”. De asemenea, angajații centrului au primit din partea voluntarilor articole de încălțăminte pentru anotimpul rece.

ADRIANA CĂRUNTUdirectorul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a menționat: “Astăzi, de Ziua Mondială a Ingrijirii Paliative, am avut bucuria să-i avem alături pe voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, care au adus iconite frumoase cu Maica Domnului pentru fiecare pacient și angajat, au oferit flori albe ca simbol a tot ceea ce este pur, transmițând speranță și frumusețe de la Dumnezeu. De asemenea, aceștia au adus, pentru îngrijirea pacienților, produse de igienă. Mai mult de atât, pentru angajați, au oferit produse de încălțăminte de care s-au bucurat enorm. Vreau să punctez faptul că, există un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății care a fost publicat recent și care menționează că, în aceasta perioadă pandemică, cu atât mai mult avem nevoie de îngrijire paliativă și că doar o persoană din 10 are acces la astfel de ingrijiri.”

DĂNUȚ PRUNĂ, voluntar coordonator  la Paraclisul Catedralei Naționale a concluzionat: “Nu de puține ori am venit aici și am adus o fărâmă de speranța în primul rând, fărâmă de speranță pe care fiecare dintre noi am putea să o aducem acestor persoane, pentru a merge mai departe și pentru a le da încredere că Dumnezeu face minuni. Niciodată o lupta nu este pierdută, din punctul nostru de vedere. De fiecare dată când simțim că ne este greu, de fiecare dată apare lumina, de fiecare dată intervine Dumnezeu și ne ajută să mergem mai departe. Astăzi ne-am bucurat sa revedem pe unii dintre pacienți, ne-am bucurat să cunoaștem alți pacienți, am reușit să le stârnim acea emoție frumoasă, acea bucurie care le-a alungat pentru moment această durere pe care o au.”

 Pentru susținerea activității curente a centrului, voluntarii au oferit și 200 kg detergent pentru rufe.

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie furnizează servicii de îngrijire medicală paliativă pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni oncologice în stadiu terminal.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.