Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zilele Străzii Mărţişor

0

Asociaţia Translucid în parteneriat cu Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărţişor” organizează, în perioada 29-30 martie 2014, Zilele Străzii Mărţişor, eveniment derulat în cadrul proiectului Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate.

Dedicat uneia dintre cele mai vechi zone ale cartierului, evenimentul propune locuitorilor din Berceni implicarea în diverse activităţi culturale dinamice, derulate în incinta casei memoriale din Strada Mărţişor nr. 26.

Acestea vor cuprinde o expoziţie de fotografie cu imagini actuale şi de odinioară din cartier, discuţii despre cartier şi istoria oraşului, întâlniri cu tineri artişti vizuali care locuiesc în zonă şi cu creaţiile acestora, ateliere educative dedicate copiilor şi adolescenţilor, teatru de păpuşi după o piesă originală, realizată de copii din cartier. Concertul de muzică românească tradiţională al corului Sound va readuce în cartier atmosfera urbană interbelică.

Evenimentul marchează şi 40 de ani de la înfiinţarea Casei Memoriale „Tudor Arghezi – Mărţişor”.

cover_zilele_strazii_martisor

Program:

Sâmbătă, 29 martie 2014

11.00-12.00 Concert de muzică tradițională cu Andreea Saragea, Mădălina Ciucu şi Eusebiu Gafița
12:00-13:00 Povestea expoziţiei ”Istoria Berceniului în imagini”
12:00-17:00 Ateliere de creaţie pentru copii şi părinţi
14:30-15:00 Teatru de păpuşi – spectacolul „Şnuruleţul fermecat”, trupa de teatru Morcoveaţă
15:30-16:00 Concert Corul SOUND
11:00-17:00 Expoziţie cu vânzare de produse apicole

Duminică, 30 martie 2014

12:00-14:00 Întâlnire cu artişti din Berceni şi creaţiile lor – Luca Achim, Mariano Ion, Cosmin Someşan
14:00-16:00 Atelier de graffiti pentru adolescenţi*
11:00-17:00 Expoziţie cu vânzare de produse apicole

*Pentru atelierul de graffiti, invităm participanții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani să se înscrie la cartierulberceni@gmail.com sau la nr. de telefon 0723.833.591.

Participarea la activități este gratuită.

Locuitorii din Berceni sunt invitaţi astfel la o reevaluare a potenţialului cultural al zonei, prin valorificarea istoriei locale şi a iniţiativelor care generează interacţiune şi dialog pe teme de interes pentru comunitate.

Edu_Cult_Berceni. De la cartier la comunitate este o iniţiativă comunitară a Asociaţiei Translucid, finanţată de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Derulat în perioada ianuarie – aprilie 2014, proiectul îşi propune creşterea gradului de conştientizare a locuitorilor zonei asupra valorilor propriei comunităţi şi stimularea responsabilităţii acestora faţă de locul în care trăiesc.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Casa Memorială „Tudor Arghezi-Mărţişor”, Biblioteca Metropolitană Bucureşti – filialele „Otilia Cazimir” şi „George Coşbuc”, Casa Memorială „George şi Agatha Bacovia”, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.