Zilele Filmului Indian în luna februarie în Timișoara, Cluj și București

0

Centrul Cultural Rabindranath Tagore, cu susținerea Ambasadei Indiei la București (India in Romania, Albania & Moldova) și a Ministerului Culturii din India, vă invită la Zilele Filmului Indian.

Evenimentul va avea loc la București, în perioada 2-4 februarie, la Cinema Muzeul Taranului, Studio Horia Bernea, continuând apoi la Cinema ARTA din Cluj-Napoca, între 8-12 februarie, și la Cinema Victoria Timișoara, între 9-11 februarie.

Prin povești reale sau inspirate din realitate, veți putea descoperi diversitatea etnică, lingvistică și culturală a Indiei, reflectând totodată asupra unor teme universale, relevante pentru timpurile în care trăim. Cele cinci producții cinematografice din program abordează subiecte precum relația omului cu natura, legătura cu pământul, protecția mediului înconjurător, dreptul la viață și la libertate, biodiversitatea și agricultura ecologică.

Filmat timp de șase luni, pe parcursul unei excursii de 3000 km de-a lungul Gangelui, documentarul “Moving Upstream: Ganga” explorează ideea de a merge pe jos, oferind în același timp o vedere nefiltrată asupra comunităților umane care trăiesc lângă cel mai mare fluviu al Indiei.

“Taledanda” prezintă lupta împotriva tăierii copacilor a unui bărbat cu dizabilități intelectuale din comunitatea tribală Soliga, a regiunii Karnataka.

“The seeds of Vandana Shiva” dezvăluie povestea remarcabilă a eco-activistei de renume internațional Dr. Vandana Shiva, promotoare a libertății semințelor, militantă împotriva mega corporațiilor agriculturii industriale și a organismelor modificate genetic.

Redând fenomenul migrației spre orașe, ideea de casă și de apartenență la un loc, documentarul “Once upon a village”, aduce în prim plan una din miile de localități rurale abandonate de la poalele Himalayei, prin intermediul a doi din ultimii săi locuitori: o femeie de 80 de ani și o fată de 19 ani.

Drama istorica “Sijou” prezintă brutalitatea sistemului feudal de proprietate funciară ce era practicat în Bhutan înainte de 1958, bazat în întregime pe plăți în natură și în muncă, inclusiv pe sclavie, și care a afectat oamenii din regiunea Assam, situată la granița de Nord-Est a Indiei.

Programul este disponibil pe https://eventbook.ro/program/zilele-filmului-indian

Sponsor: ORGANIC INDIA Romania

Parteneri media: AGERPRES , Cărturești, România Pozitivă, OnlineGallery.ro , 4arte, Ceașca de Cultură, AgențiadeCarte, Cluj Center for Indian Studies at UBB, I Like Cluj, Cluj.com – Ghid Local

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.