Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Zilele comunității, 6-8 mai, un eveniment care a unit spiritul vecinătății Băneasa

0
  • Ateliere pentru adulți: O viziune nouă pentru umanitate, Distanța parcursă, O comunitate vibrantă, Rolul educației și al institutului de formare, Contribuind la transformarea socială

  • Ateliere pentru copii (5-10 ani): „Sunt un creator al păcii”

  • Concert Ovidiu Lipan Tandarica si Fanfara 10 prăjini

  • Picnicuri si momente de relaxare in aer liber

  • Deschiderea evenimentului – cu participarea primarului general Nicusor Dan și a primarului de sector Clotilde Armand

Comunitatea din zona Baneasa in parteneriat cu Institutul Baha”i de formare si dezvoltare comunitara a organizat zilele comunitatii Băneasa in perioada 6-8 mai, un eveniment de spirit si voie buna pentru intreaga familie. Astfel ca timp de trei zile, pe strada Garlei (zona Baneasa) a fost pus în actiune un program care recunoaște puterea comunităților de a unifica, vindeca și depăși diferențele, unde fiecare simte că poate contribui la îmbunătățirea societății. Evenimentul a inclus discuții în grupuri mari și mici. (foto sus: dr Wargha Enayati si Primarul General Nicușor Dan)

Concomitent cu programul principal pentru adulți sunt organizate ateliere pentru copii (5-11 ani) și juniori (12-15 ani). (foto: Primarul Sectorului 1 intampinata cu paine si miere)

Zilele Comunității fac parte dintr-o serie de conferințe și evenimente globale lansate de membrii Credinței Baháʼí, în peste 1000 de cartiere din toată lumea. Scopul Zilelor Comunității este să creeze punți între prieteni și vecini care își doresc să crească spiritual și material, în timp ce contribuie la îmbunătățirea comunității lor.

La eveniment au participat timp de 3 zile cateva sute de persoane printre care si primarul general Nicusor Dan si primarul de sector Clotilde Armand

Nicușor Dan: ”E o mare plăcere pentru mine să fiu aici, faptul că reușiți dvs să vă organizați ca o comunitate e un lucru foarte bun pentru dvs si pentru București. In ultimii ani incepem să regăsim dimensiunea comunitară și asta e un semn de responsabilitate că doar discutând și organizând împreună putem să vedem care sunt acele probleme care ne afectează viața și să găsim soluții cu care să ne facem viata mai ușoara”

Clotilde Armand: ”Ce faceți aici este foarte frumos, ce faceți aici, pentru un primar este pâine cu miere. Mă bucur că profitați de acest spațiu verde creat pentru un eveniment al comunității.”

Vineri seara dupa debutul oficial a avut loc un concert sustinut de Ovidiu Lipan Tandarica si Fanfara 10 prajini (Foto) urmată de DJ Radu cu muzica si dans in aer liber.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.