Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

YouthBank București recrutează noi membri! Aplica până la data de 6 octombrie 2013

0

Programul YouthBank București, aflat la a cincea ediție, își completează echipa și recrutează noi membri. Liceenii din sectorul 1 și 2 dornici să se implice în comunitate și să se dezvolte personal pot aplica până la data de 6 octombrie 2013.

YouthBank București, parte a unuia dintre cele mai bune programe de educație nonformală din țară – YouthBank România, este coordonat de Asociația pentru Relații Comunitare.

YouthBank este administrat de către o echipă de liceeni şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

Programul YouthBank porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor.

 

“Fiecare are o pasiune: unii sunt pasionati de masini sau de biciclete, altii preferă să își petreacă timpul citind. Unii au inclinație pentru lucrurile mai tehnice, alții, mai boemi, preferă arta. Indiferent de cât de diferiți am fi, pasiunea este cuvântul cheie comun. Acea pasiune îi face pe oameni să se trezească motivați, gata să schimbe ceva prin intermediul pasiunii lor. Pentru mine această pasiune este YouthBank-ul. Nu contează cât timp petrec, încercând să am un aport pozitiv în acest program, atât timp cât eu văd schimbările produse. Văd schimbările la propria-mi persoană, văd evoluția celor din echipă, reacțiile oamenilor vizavi de noi, tinerii și cum încet, încet, prin multă muncă și pasiune reușești să schimbi ceva.” (Alice Mircescu, membru YouthBank București)

În anul 2012-2013, cei 18 liceeni, care au constituit echipa YouthBank București, au reușit să strângă un fond de 30.500 lei din care au finanțat 12 proiecte inițiate și implementate de liceenii din București. Proiectele au fost din cele mai diverse: de la organizarea unui treasure hunt pentru redescoperirea orașului București într-un mod distractiv, un site care promovează invențiile românești până la integrarea prin artă a tinerilor defavorizați. În total numărul beneficiarilor direcți și indirecți ai proiectelor a ajuns la 18.000 de persoane.

“Proiectul și-a făcut loc în viețile noastre încărcat cu o responsabilitate și spirit de echipă nemaîintâlnite până atunci, dar care ne-au schimbat percepția asupra a ceea ce înseamnă planificarea și organizarea unui eveniment. Prin urmare, ne-am avântat cu mult curaj spre aceste noi provocări și ne-am luptat eroic pentru a le face față.

Am fost parte din schimbarea pe care o doream cu atâta ardoare, am făcut un prim pas spre ceea ce se poate numi o „revoluție pentru evoluție”, iar această oportunitate ne-a demonstrat că într-adevăr, inițiativa face diferența.” (echipa Revolution Team, beneficiar a finanțării YouthBank București prin proiectul Futuristic Shake)

Liceenii dornici să facă parte din echipa YouthBank București pot să aplice până la data de 6 octombrie, completând formularul online de înregistrare la adresa www.youthbank.ro/inscriere, atașând și o scrisoare de motivație.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în 2006 programul YouthBank și coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde.

Mai multe despre programul YouthBank şi despre procesul de selecţie de noi membri găsiţi pe site-ul www.youthbank.ro/bucuresti.

macheta - YB2

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 11 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu-Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.