Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

World Monuments Fund nominalizează Bucureștiul pe lista internațională a siturilor istorice amenințate de distrugere :(

0

„Bucureștiul are distincția de a fi singura capitală europeană nominalizată pentru situația dezastruoasă in care se afla patrimoniul arhitectural si peisajele culturale.”

– Roxana Wring, Asociația Pro.Do.Mo

Pe 15 octombrie, World Monuments Fund a făcut public 2016 Watch, lista celor 50 obiective istorice cele mai amenințate la nivel mondial. Înființată în 1965, World Monuments Fund este cea mai prestigioasă organizație internațională dedicată protejării patrimoniului arhitectural și a peisajelor culturale.

Nominalizarea Bucureștiului vine ca urmare a inițiativei Asociației Pro.Do.Mo, sprijinită de Fundația Pro Patrimonio. Începând cu 2008, Asociația Pro.Do.Mo a început să inventarieze cauzele distrugerii patrimoniului bucureștean – demolarea imobilelor istorice cu valoare arhitecturală, restaurări care încalcă principiile de conservare a patrimoniului, intervenții urbanistice care afectează valoarea ambientală și culturală a zonelor construite protejate. Pe parcursul timpului, atât Pro.Do.Mo cât și Pro Patrimonio au sesizat instituțiile publice centrale și locale asupra situației disperate a patrimoniului istoric al Bucureștiului, însă fără rezultat.

unnamed

Anunțul vine la scurt timp după ce Președinția României a inclus conservarea și valorificarea patrimoniului cultural ca obiectiv național de securitate în Strategia Naționala de Apărare a României pentru perioada 2015-2019.
Pe parcursul celor doi ani cât timp Bucureștiul va fi inclus pe lista World Monuments Fund Watch 2016, experți internaționali vor vizita Bucureștiul pentru a oferi asistența tehnică în elaborarea unei strategii pentru conservarea patrimoniului arhitectural și urbanistic bucureștean. Deasemenea, vor fi organizate evenimente publice de promovare a patrimoniului, workshopuri și seminarii pentru administrația publică locală responsabilă cu protejarea patrimoniului construit.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.