Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Workshopuri gratuite despre antreprenoriat social în cadrul Social Impact Award

0

Impact Hub București și Fundația ERSTE au lansat ediția din 2014 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenții din România. Concursul încurajează tinerii să dezvolte proiecte care, pe lângă obținerea unui profit, au impact pozitiv în societate. Inițiativa se desfășoară anul acesta în 8 țări europene, Austria, Cehia, Croația, Elveția, Grecia, România, Rusia și Slovacia iar partenerul principal este Fundația ERSTE.

Sub sloganul “Push the button, change the world!”, competiţia oferă tuturor studenţilor interesați oportunitatea de a participa la seminarii de informare și instruire în domeniul antreprenoriatului social. Seminariile vor avea loc la Impact Hub București, participarea fiind gratuită pentru studenți, pe baza înscrierii online.

Calendar Social Impact Award (SIA) 2014:

31 martie – studenții vor avea ocazia să afle detalii despre competiție și să cunoască antreprenori sociali din România, printre care se numără trei dintre câștigătorii ediției din 2013 a Social Impact Award (Ștefan Sava, Cezar Cherciu, Dragoș Iulian Matei).
4 aprilie – seminar de identificare a ideilor de afaceri sociale.
7 aprilie – seminar de instruire privind transformarea ideii într-un model de afacere sustenabilă

15 aprilie – Data limită pentru înscrieri în competiția de idei
7 – 20 mai – Vot online pentru ideile finaliste
21 mai – Ceremonia de premiere la Impact Hub București

Social_Impact_Award_Events

Despre competiţie

De la reducerea sărăciei, sănătate, educaţie, mediu, dezvoltare comunitară, până la tehnologii de informare şi de comunicare, drepturile omului, egalitatea de şanse, studenţii, organizaţi în echipe de maximum cinci persoane, îşi pot alege orice temă pentru a dezvolta o idee de afacere socială, atâta vreme cât ea este relevantă pentru comunitatea în care se doreşte implementarea sa.

Premii:

Câștigătorii din Romania vor primi patru premii, după cum urmează:
3 premii în urma evaluării juriului (3 x 5 000 lei)
1 premiu de popularitate de 3 000 de lei pe baza votului online din perioada 7-20 mai 2014.

În afara premiilor în bani, reprezentanții proiectelor câștigătoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internaționale și vor beneficia de abonamente la Impact Hub București în perioada iunie – august 2014.
Informaţii detaliate despre înscriere, programul atelierelor tematice precum și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competiţiei: socialimpactaward.ro.

Data limită pentru înscrierea ideilor în competiție este 15 aprilie 2014.

Ediția din România este organizată de Impact Hub București și Fundația ERSTE cu sprijinul KissFM în calitate de partener media principal.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.