Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vino pe 11 iunie să curăţăm Valea Teleajenului!

0

De ce această acţiune?

Pentru că locul deşeurilor este la reciclare şi la coşul de gunoi, nu în natură!

Pentru că sute de mii de animale mor anual din cauza deşeurilor ingerate pe care le confundă cu mâncare!

Pentru că România merită să fie admirată pentru peisajul său, nu acoperită de deşeuri!

Pentru toate acestea,ViitorPlus ne cheamă sâmbătă, 11 iunie, pe Valea Teleajenului (zona Măneciu – Cheia) să curăţăm natura de deşeurile aruncate la întâmplare .

Sunt mai multe zone care urmează să fie curăţate, iar locul de întâlnire va fi Câmpul Ardelii (aprox. 3km de Cheia), ora 11:00 pentru instructaj şi împărţire pe echipe. Acţiunea de curăţenie se va desfăşura între orele 11:30-13:30.

Sunt asigurate mănuşi şi saci pentru deşeuri. Transportul şi masa nu sunt asigurate.

Te poţi înscrie să participi completând următorul formular.

Toţi participanţii la curăţenie vor fi înscrişi la tombola cu premii de la sfârşitul evenimentului (extragerile vor fi la ora 14:00). Participanţii pot câştiga: mp4 playere, palete de badminton, sacoşe din bumbac organic, tricouri pictate manual, etc.

Cei înscrişi vor primi mai multe informaţii despre eveniment şi cum să ajungă în zona de curăţenie, săptămâna aceasta prin e-mail.

Această acţiune face parte prin proiectul „Valea Teleajenului – ECOmunitatea ta!„, un proiect ViitorPlus susţinut de GDF SUEZ Energy România. Până acum, au avut loc sesiuni educaţionale despre reciclare cu peste 1.000 de elevi din com. Măneciu (situată pe Valea Teleajenului), au fost amplasate în şcoli recipiente de colectare selectivă, au fost puse la dispoziţia localnicilor mai multe containere de colectare selectivă, 4 weekenduri la rând localnici şi  voluntari ViitrorPlus au vorbit cu turiştii despre importanţa păstrării curăţeniei, a reciclării şi le-au înmânat Harta Reciclării (cuprinde toate punctele de colectare selectivă din Bucureşti şi Ploieşti, poate fi consultată online pe www.hartareciclarii.ro ).

Reciclează, nu arunca!

Natura este casa ta!

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.