Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO Noaptea Culturală Coreeană, vineri, 22 februarie 2013

0

La început de an, ASLS România vă invită vineri, 22 februarie, cu începere de la ora 20:00 la premierea unei noi nopți albe culturale, anume Noaptea Culturală Coreeană.

Din îndepărtatele meleaguri ale Asiei de Sud-Est, vom aduce în București pe strada Pitar Moș (sediul Facultății de Limbi și Literaturi Străine) o parte din bogata cultură a peninsulei coreene, din istoria, obiceiurile și tradițiile acestui vechi popor. Vineri seara, un singur pas ne va despărți de Coreea – pasul peste pragul Facultății.

afis noaptea coreeana

Din program nu vor lipsi:

  • Prezentări despre istorie, societate, tradiții şi cultură populară;
  • Atelier de modelat figurine tradiționale coreene din plastilină;
  • Un spectacol al corului Secției de Coreeană;
  • Workshop de Hangeul (alfabetul coreean);
  • Momente artistice de dans tradițional şi modern;
  • Treasure Hunting, plin de provocări nebănuite;
  • Savoarea bucătăriei coreene la atelierul de Kimbap (mâncare tradițională).

În paralel, vor rula filme și documentare coreene, iar în ceainăria special amenajată veți putea savura celebrul ceai galben Hwangcha în timp ce răsfoiți o carte din biblioteca unică a Coreei sau admirați expoziția studenților cu fotografii din Coreea de Sud și de Nord. În același loc, un mini muzeu cultural va găzdui obiecte tradiționale precum măşti coreene, evantaie sau chiar vase de luptă în miniatură. Vom efectua împreună o călătorie în timp, pornind din vremea şamanismului, prin intermediul muzicii şi ritualurilor tradiționale şi aterizăm la începutul anului 2013 în Coreea de astăzi.

Sunteți invitați, așadar la Noaptea Culturală Coreeană vineri, 22 februarie, de la ora 20:00, în Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, str. Pitar Moș, nr. 7-13.

Intrarea este liberă!

Evenimentul este organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și LiteraturiStrăine, cu sprijinul Secției de Limbă Coreeană.

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine

Asociației Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. ASLS România este organizație reprezentativă a studenților din Universitatea București, cu un istoric de 13 ani și numeroase proiecte în derulare atât naționale, cât și internaționale.

Noaptea Culturală Coreeană va avea loc vineri, 22 februarie, cu începere la ora 20:00, în incinta Facultății de Limbi și Literaturi Străine din strada Pitar Moș, nr. 7-13.

Noaptea Culturală Coreeană face parte din șirul Nopților Albe Culturale, proiect inițiat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine la începutul acestui an: Noaptea Albă a Bibliotecilor în Pitar Moș (13ianuarie),Noaptea Japoneză (20 aprilie), Noaptea Culturală Scandinavă (23 noiembrie 2012) și Noaptea Culturii Germane (14 decembrie).

Mai mult informații despre proiectul Nopților Culturale, dar şi poze se găsesc pe pagina de Facebook Nopțile Culturale ASLS.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.