Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO Elevii din Comana tipăresc la o presa ca a lui Gutenberg!

0

În perioada ianuarie – aprilie 2013, Asociația Moara de hârtie desfășoară proiectul “Tinerii (re)descoperă cultura europeană a tiparului”, un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Tineret în acțiune, Acțiunea 1.2 – Inițiative ale tinerilor.

MOARA DE HARTIEÎn cadrul acestui proiect, patru tineri din Comana și București au învățat lucruri noi despre tiparul manual, documentându-se la Moara de hârtie, pe internet şi vizitând muzee dedicate cărții și tiparului. Cunoștințele dobândite vor fi transmise elevilor în cadrul atelierelor de tipar organizate la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Comana în cadrul programului “Să știi mai multe, să fii mai bun!”, program derulat de Ministerul Educației, în perioada 1-5 aprilie 2013. Elevii vor participa gratuit la aceste ateliere, în urma cărora ne așteptăm ca aceștia să conștientizeze cât de mult  îi datorăm lui Johannes Gutenberg, inventatorul tiparului și cât de importante au fost și sunt cărțile în evoluția noastră ca oameni.

În timpul atelierelor, tinerii le vor povesti elevilor despre proiectul “Tinerii (re)descoperă cultura europeană a tiparului”, despre Gutenberg și despre epocala lui invenție – presa de tipar. Elevii vor vedea cum se tipărea pe vremuri și vor folosi chiar ei o presă de tipar construită în cadrul proiectului, similară cu presa la care a tipărit Gutenberg primele cărți. De asemenea, va fi proiectat un scurt film despre cum a fost realizată presa de tipar și despre etapele proiectului.

Atelierele se vor desfășura în fiecare zi în săptămâna 1-5 aprilie 2013 la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Comana.

Informații despre proiect puteți afla de pe blog-ul proiectului sau de pe site-ul Asociației Moara de hârtie.

 

 

 

Despre autor

avatar

Moara de hârtie este o poveste de viață, creată să aducă bucurie. O simplă idee a dus la construcția unui atelier-muzeu dedicat cuvântului scris, la înființarea unei Asociații care promovează meșteșugurile creative și la câteva proiecte educative și sociale. Din august 2011 până în prezent, aproximativ 4000 de adulţi şi copii au participat la atelierele şi evenimentele organizate de noi. Vă așteptăm si pe voi, cu bucurie, să descoperiți Moara de hârtie de la Comana! Mai multe informații găsiți pe: www.moaradehartie.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.