Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VEZI FOTO! Asociatia Green Revolution a lansat “Respira adanc”

0

Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Fundatia Carl von Linde au lansat astazi, 21 mai, ora 10:00, «Respira adanc», un proiect de educare si constientizare publica a importantei calitatii aerului.

Fotografie  Respira Adanc 1 Fotografie Respira Adanc 2 Fotografie Respira_Adanc_4 Fotografie Respira_Adanc3

« Este un semnal foarte important faptul ca asociatiile neguvernamentale se implica activ in aceasta activitate si felicit, pe aceasta cale, Asociatia Green Revolution. Una dintre cele mai dificile sarcini pe care noi le avem ca stat este sa educam populatia cu privire la importanta unui aer curat. Oamenii trebuie sa constientizeze ca fiecare actiune a lor, indiferent cat de nesemnificativa ar parea, are impact asupra calitatii aerului. Fie ca mergem zilnic cu masina la serviciu, fie ca ne incalzim locuinta sau o renovam, toate acestea afecteaza aerul pe carel il respiram. Daca protejarea acestuia va deveni un obiectiv pentru fiecare dintre noi, putem spune cu certitudine ca nivelul calitatii aerului va creste », a transmis Attila Korodi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice

Evenimentul de lansare a beneficiat de prezenta Secretarului de Stat in Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, dna Anne Rose-Marie Juganaru, care a salutat initiativa proiectului si a promis dezvoltarea unor proiecte care sa faca din Bucuresti un oras mai curat:

«Lansarea acestui proiect este un eveniment care se adreseaza tuturor celor care traim in aceasta urbe, iar initiatorii proiectului, Asociatia Green Revolution si Fundatia Carl von Linde, au dovedit entuziasm si determinare, ceea ce este rar in zilele noastre. Ii felicit si consider ca, prin ceea ce fac, sunt si un fel de inspiratie pentru ceea ce are de facut pe viitor MMSC. Propun tuturor sa ne gandim la viitor intr-un mod pragmatic, sa ne gandim ce putem face sa traim mai bine in acest oras ».

Proiectul isi propune, in perioada 21 mai – 30 septembrie, sa atraga atentia publicului larg, dar si a autoritatilor asupra importantei adoptarii unor masuri legale sau administrative, schimbarii mentalitatii si, nu in ultimul rand, adoptarii unui stil de viata care sa asigure  pastrarea unui aer curat in marile orase.

«Fundatia noastra se concentreaza mai ales pe domeniul sanatatii. Prin intermediul proiectelor derulate, am aflat ca aerul poluat este un factor principal pentru afectiunile respiratorii si, la propunerea Green Revolution, am inteles ca acest proiect ar putea fi o masura de preventie. Speram ca oamenii, publicul larg, sa inteleaga ca micile noastre actiuni pot sa contribuie la un aer mai curat si ca fiecare dintre noi poate aduce o schimbare», a declarat Anna Chitan, Presedinte Fundatia Carl von Linde.

In vederea atragerii atentiei publicului, proiectul «Respira adanc» este reprezentat sub forma unei constructii mobile, formata din doua domuri transparente, amplaste la intersectia Bd. Magheru cu strada Anastasie Simu, si se ofera publicului o experienta senzoriala antagonica.

« Vorbim de doua constructii urbane, doua domuri transparante, care incearca sa prezinte doua lumii viitoare total antagonice. Intr-un dom avem lumea relaxata: cu plante, biodiversitate, masaj, multe informatii si muzica de relaxare, pe cand in celalat dom veti vedea lumea in care nu am avut grija de noi, in care nu am realizat ca ecositemul nu ne este dat pur si simplu si ca nu avem nicio responsabilitate legat de acesta. Nu ne permitem luxul sa nu respiram! Tot ceea trebuie sa facem cu acest proiecte este sa constientizam populatia care sunt pericolele daca nu avem grija de calitatea aerului », a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Respira adanc” se adreseaza in aceeasi masura si autoritatilor. In cadrul proiectului,  se vor realiza mese rotunde si consultari intre factorii de decizie din administratia centrala si locala pentru a identifica solutii care sa asigure protectia calitatii aerului. Temele vizate sunt imbunatatirea comunicarii intre autoritati, adoptarea si amendarea legislatiei actuale, identificarea masurilor administrative, comunicare publica si educatie.

“Respira adanc” este un proiect unic in Romania, un proiect care transmite un mesaj clar: “Nu ne permitem luxul de a nu respira! Trebuie sa avem grija de aerul nostru!”

Despre Fundatia Carl von Linde

Fundatia Carl von Linde, este o fundatie tanara, fondata in anul 2013, ce si-a propus sa sustina in principal sistemul de sanatate romanesc, prin proiecte cu rezultate sustenabile si durabile. Alaturi de autoritati, de alte organizatii non-guvernamentale si de organizatii de pacienti dezvoltam proiecte de modernizare a unitatilor spitalicesti, proiecte de eficientizare a sistemului public de santatate, realizand si punand la dispozitia autoritatilor studii comparative intre tratamentul ambulatoriu si cel prin spitalizare, proiecte de sustinere a pacientilor cu afectiuni grave sau rare etc.

Ne sunt dragi si artistii, profesorii si ecologistii din Romania, de aceea o mica parte a fondurilor noastre merg si in aceasta directie catre initiative de mica amploare, dar admirabile a acestor oameni.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

 

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.