Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vederi din RSR: Vieți / Veri / Vacanțe – 5 noiembrie

0

One World Romania continuă programul SAHIA VINTAGE de proiecții de cinema documentar de arhivă în cartierele Bucureștiului.

În noiembrie 2017, am vizionat, timp de o saptămână, filme produse de Studioul de film documentar ‘Alexandru Sahia’ despre Bucureștiul anilor ‘60-‘80. Am vorbit despre arhitectura capitalei ca spațiu de exprimare al puterii politice și despre relația bucureștenilor cu spațiul public – în trecut și în prezent.

În noiembrie 2018 vizionăm un nou program de filme produse de Studioul Sahia în perioada ‘60-‘80 – unele dintre ele, pentru publicul din România, altele pentru publicuri din afara ei. Conversăm despre muncă, viață cotidiană și vacanțe în comunism, despre cum au rămas acestea înregistrate pe pelicula documentară, și despre modul în care astăzi – la aproape trei decenii de la căderea regimului comunist – amintirile noastre întâlnesc, confirmă, sau contrazic aceste filme.

Programul VEDERI DIN RSR : VIEȚI, VERI, VACANȚE e deschis tututor celor care au amintiri – bune sau rele, intense ori difuze, alb-negru sau color – dar și celor mai tineri, fără amintiri personale din RSR, însa curioși să le testeze pe ale altora – părinți, bunici, mătuși, profesori, moderatori TV.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.