VAR, în parteneriat cu Teatrul de Comedie și Galeria Atelier 030202, pune la cale un Blind Date Cultural, eveniment ce creează o conexiune între artă, istorie, tehnologie și dinamica socială / 13 și 14 septembrie 2024

0

𝐒𝐰𝐢𝐩𝐞 𝐓𝐡𝐫𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐋𝐨𝐯𝐞𝐬 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧!

Pe 13 și 14 septembrie ne dăm întâlnire! VAR, în parteneriat cu Teatrul de Comedie și Galeria Atelier 030202, pune la cale un Blind Date Cultural, eveniment ce creează o conexiune între artă, istorie, tehnologie și dinamica socială.

Blind Date Cultural marchează finalul proiectului Matched Society, un demers care urmărește parcursul anunțurilor matrimoniale de la mesajele din ziare la platformele moderne de dating, cu implicarea unei echipe interdisciplinare formată din artiști, operatori culturali, profesioniști din domeniile sociologie, psihologie și IT. Proiectul investighează modul în care aceste schimbări au influențat comportamente sociale și urmărește să identifice posibilele transmiteri generaționale în strategiile de comunicare și întâlnire.

Te așteptăm, începând cu ora 20:00, pe str. Sf. Vineri nr. 11, pentru a fi parte dintr-o experiență culturală prin care ne propunem să explorăm împreună evoluția iubirii și relațiilor, de la ziarele din 1880, la swipe Right și swipe Left.

Blind Date-ul Cultural presupune:

  1. Audiție, în sala de spectacole, a 18 testimoniale care abordează teme precum selecția partenerilor, abuzul, bullying-ul și modul în care tehnologia influențează conexiunile umane. Testimonialele dezvăluie nuanțele relațiilor digitale și invită la o reflecție asupra propriei identități.

  2. Instalația interactivă de la parter dezvăluie micro-narațiuni care explorează iubirea și relațiile în ultimii 150 de ani. Această călătorie prin timp facilitează conectarea la diferite epoci și experiențe, permițând descoperirea de noi și vechi sensuri ale iubirii.

  3. Performance & socializare –  un happening la granița performance-ul (sau invers) – imaginat de Andu Dumitrescu, itinerat de gazdele – performeri: Florin Aioane, Jenniffer Corrales, Radu Mateucă și Vero Nica, o experiență în care limitele dintre artă și socializare dispar.

Participanții vor primi accesorii personalizate unice, pregătite special pentru acest eveniment. Recomandat pentru +15 ani. Durata: 1h 30 min. 

Intrarea este gratuită, însă accesul se face doar pe bază de rezervare: var.cult@gmail.com.

Arhiva proiectului, ce cuprinde materiale din 1870 până în prezent – anunțuri matrimoniale, articole, testimoniale – poate fi accesată pe site-ul www.matched-society.com.

𝐄𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚:

Concept proiect și instalație interactivă: Vero Nica

software developer: Andrei Luchian (Ashu)

Regie eveniment: Andu Dumitrescu

Micronarațiuni: Andu Dumitrescu, Oana Hodade, Vero Nica

Voci testimoniale: Jenniffer Corrales, Ionuț Grama, Florina Maria, Vlad Nemeș, Vero Nica, Mihai Vasilescu

Coordonare artistică înregistrări audio: Jenniffer Corrales

Editare & sound design testimoniale: Vlaicu Golcea

Costume performeri & concept accesorii: Cristina Milea

documentare proces artistic: Alina Grau

Analiza studiului, a documentării și articole de specialitate: Mihai Rusu (sociolog) Doinița Elena Nanu (psiholog)

Graphic design site – Andu Dumitrescu

Traducător: Alexandru Botea

Copy writer / content creator: Mihai Pilcă

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de AMIQ Consulting.

Un demers cultural organizat de asociația VAR în perioada martie – octombrie 2024.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Parteneri: 3G HUB, Teatrul de Comedie, Galeria Atelier 030202, Revista Cultura, IQads, Radio România Cultural, București FM, Zile și Nopți, PROPAGARTA, Munteanu recomandă

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 60 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.