Universitatea Româno-Americană aniversează 33 de ani de excelență în educație 

0

București, 17 aprilie 2024 – Astăzi marcăm 33 de ani de la înființarea Universității Româno  – Americane, ani în care Universitatea s-a implicat activ  în dezvoltarea tinerilor, atât din punct de vedere academic, cât și profesional și personal, prin intermediul celor 7 facultăți ale sale: Afaceri Internaționale, Drept, Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, Finanțe și Contabilitate, Informatică Managerială, Management și Marketing, Turism și Managementul Ospitalității. Fiecare dintre facultăți include specializări care însumează 32 de programe de licență și masterat, cu predare în limba română sau engleză. 

“În timp ce ne gândim la anii ’90, ne amintim de un sistem educațional predominant teoretic, care adesea neglija aplicabilitatea practică. Astăzi, în 2024, suntem mândri să afirmăm că universitatea noastră promovează un echilibru esențial între teorie și practică, datorită eforturilor și devotamentului fiecărui cadrul didactic al Universității noastre. Acest echilibru îi pregătește pe studenții noștri nu doar să înțeleagă, ci și să inoveze și să aplice cunoștințele dobândite în contexte reale. Campusul nostru, dezvoltat sub îndrumarea domnului prof.univ.dr. Ion Smedescu, este în prezent un centru vibrant de inovație și un loc de întâlnire pentru tineri din întreaga lume, consolidând prestigiul internațional al universității noastre. La ceas aniversar, Universitatea Româno-Americană își reînnoiește angajamentul de a oferi educație de cea mai înaltă calitate și de a sprijini dezvoltarea personală și profesională a tuturor membrilor comunității noastre.”, a declarat prof. univ. dr. habil. Costel Negricea, rectorul Universității Româno-Americane

An de an, Universitatea Româno-Americană marchează aniversarea printr-o serie de activități și evenimente, desfășurate pe mai multe zile, care pun în centrul atenției comunitatea academică. Anul acesta direcțiile fundamentale pe care au fost structurate activitățile s-au concentrat pe inserția tinerilor în piața muncii, responsabilitatea socială și excelența academică. 

Astfel, târgul de joburi și internship-uri pentru studenți, RAU JOB FAIR, ajuns la a 9-a ediție, a avut loc ieri, în campusul universității, într-o atmosferă dinamică și plină de viață. În cadrul târgului, studenții au interacționat cu reprezentanții companiilor prezente, au participat la workshopuri, au aflat mai multe despre piața muncii și au câștigat numeroase premii în cadrul tombolei. Noutatea acestei ediții a fost secțiunea de Speed Jobbing, în care studenții și reprezentanții companiilor, au avut un timp limitat pentru a discuta înainte de a face schimb de loc cu următorul candidat. Ideea de Speed Jobbing a pornit din dorința de a crea o experiență completă pentru tineri și a-i scoate din zona de confort, experimentând într-un timp scurt diferite tipuri de interviu și domenii. RAU JOB FAIR este o experiență unică de recrutare și interacțiune, ce setează un cadru deschis tuturor studenților, masteranzilor sau absolvenților, indiferent de universitatea de proveniență. 

Universitatea Româno-Americă crede cu tărie și educarea simțului de responsabilitate socială promovând astfel de inițiative și proiecte în cadrul comunității sale. Săptămâna trecută a avut loc a doua ediție a campaniei de donare de sânge N-avem sânge, realizată în parteneriat cu Asociația HEM, Centrul de Transfuzie Sanguină București și TEVA. Colecta mobilă din  campusul universității a reușit să aducă împreună studenți, cadre didactice și personal administrativ pentru a face bine împreună și a salva vieți. În doar 4 ore de colectare, 55 de donatori eligibil au donat în total 24.5 litri de sânge. 

Pe plan academic, Sesiunea de Comunicări Științifice se deschide astăzi, oferind studenților participanți ocazia de a-și prezenta lucrările realizate în fața comisiilor de evaluare. Această activitate este una ce aduce multiple beneficii pentru studenți, pe lângă munca depusă în realizarea lucrărilor pe baza cerințelor academice, ei își exersează abilitățile de public speaking, retorica și argumentarea, ies din zona de confort și se dezvoltă atât pe plan academic, cât și personal. 

Prin astfel de activități cheie, care contribuie la educația și formarea tinerilor pentru viitor, Universitatea Româno-Americană aniversează 33 de ani de excelență în educație. Viziunea holistică asupra dezvoltării și formării profesioniștilor de mâine, este dezvoltată dincolo de cunoștințele academice și are ecou puternic în dezvoltarea personală și punerea în practică a cunoștințelor dobândite. Toate aceste lucruri fiind posibile datorită implicării cadrelor didactice și a personalului administrativ. 

Universitatea Româno-Americană este devotată misiunii de a educa și de a promova performanța, iar acest lucru este evidențiat prin acordarea de burse studenților, inclusiv prin acoperirea integrală a taxei de școlarizare pentru cei mai buni studenții ai săi, fiind singura universitate privată care oferă astfel de beneficii. Anual, 20% din locurile scoase la concurs la programele de licență, respectiv 10% la programele de masterat, cu predare în limba română, sunt fără taxă, abordându-se, totodată, pe același principiu, reduceri ale taxei de școlarizare studenților internaționali, de la programele cu predare exclusiv în limba engleză. 

Pe parcursul celor 33 de ani, Universitatea a atins un număr de peste 49.000 de absolvenți, veniți din întreaga lume, care au acordat încredere ofertei educaționale. Universitatea Româno-Americană este singura instituție de învățământ superior care a primit a treia oară consecutiv, în 2021, calificativul „Grad de încredere ridicat”, acordat de ARACIS. Acest lucru este o reconfirmare a faptului că Universitatea oferă educație și cercetare la un înalt standard de calitate, într-un climat intern stimulativ intelectual atât pentru studenți, cât și pentru corpul profesoral. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.