Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un juriu de prestigiu pentru iMapp Bucharest 2015

0

Cele 6 echipe de artiști care participă la concursul de video mapping iMapp Bucharest 2015 sunt în fața celei mai mari provocări din carieră. Acestea au misiunea de a impresiona și convinge, pe 19 septembrie, un public ce se anunță extrem de numeros și un juriu format din personalități marcante din domeniu.

iMapp 2015

Jean François Zurawik este președintele juriului și Director al Programelor de Evenimente din orașul Lyon, poziție din cadrul căreia coordonează faimosul Festival al Luminilor de la Lyon. De asemenea, Jean François a fost directorul artistic al primei ediții a Festivalului Luminilor Dubai 2014.

Raluca Velisar este critic de artă și curator. Începând cu 2004, aceasta conduce departamentul de cercetare și curatoriat al Muzeului Național de Artă Contemporană, făcând parte, anterior, din echipa responsabilă de Pavilionul României la Bienala de la Veneția.

László Zsolt Bordos este un renumit artist 3D, care a scris istorie mai întâi în lumea underground-ului artelor vizuale din Budapesta și, mai apoi, la un înalt nivel internațional.

Alexander Us este Creative Director și cofondator al studioului Sila Sveta — pionieri ai video mapping-ului moscovit. În prezent, compania s-a extins în afara Rusiei, iar Alex ocupă poziții de management și dezvoltare de business ale Sila Sveta International.

Rachael Rogerson-Thorley este Editor al revistei mondo*dr, o publicație de prestigiu în domeniul tehnologiilor experiențiale și industriei divertismentului.

Conceptul creativ al concursului iMapp Bucharest este dat de elementele primordiale – pământ, aer, apă, foc. Fațada Palatului Parlamentului va fi personalizată și reinterpretată printr-o imagine 3D complexă ce animă prin forme și culoare suprafața clădirii de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Șase echipe de artiști au fost desemnate câștigătoare în urma Open Call-ului destinat comunității internaționale de artiști video: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franța) și Mindscape (România). Acestea vor realiza show-uri a câte 4 minute și 30 de secunde pe cea mai impresionantă suprafață pe care o poate oferi o clădire. Publicul își poate vota și în această ediție preferatul prin sms la un număr de telefon pus la dispoziție de organizatori în seara evenimentului.

Seara va începe cu un concert susținut de Argatu’ & Friends, urmat de Suie Paparude ce va cânta în deschiderea celebrei formații de electro-swing PAROV STELAR. De asemenea, trupa de dansatori Ledlight Dance Group va aduce pe scenă o coregrafie luminoasă interactivă, cu ajutorul unor costume spectaculoase.

Anul acesta, în cadrul iMapp Bucharest, a fost introdusă o nouă secțiune, StillMapp – Picture Competition, adresată cetățenilor români din dorința de a sprijini artiștii autohtoni și de a încuraja aportul acestora la cultura locală. StillMapp Bucharest 2015 este un concurs de fotografie în urma căruia cele mai bune fotografii vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, pe 19 septembrie, marele câștigător primind un premiu în valoare de 1.000 de euro. Termenul limită până la care pot fi înscrise fotografiile este 13 septembrie 2015.

iMapp Bucharest este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, 360 Revolution – Event Production, Maxin10sity – Curator.

creart este o instituție de interes local ce facilitează accesul la artă prin evenimente culturale de înaltă ținută. Activitatea instituției se realizează prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, expoziții, târguri, ateliere de creație cultural-artistică, spectacole de teatru, muzică și dans. Un loc aparte în activitatea creart îl ocupă programele care, prin conţinut şi desfăşurare, vizează latura educativ-formativă şi stimulează creativitatea în toate genurile artistice: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică.

360 Revolution – De peste 8 ani, un nume de referință în domeniul dezvoltării, organizării și implementării de evenimente, 360 Revolution își propune să genereze experiențe care să lase o impresie spectaculoasă asupra participanților emoțional și funcțional, integrând atât sfera interactivității digitale cât și soluții complexe live.

Maxin10sity – este un studio de producție de video mapping de top, la nivel mondial. Compania a fost înființată de László Czigány și Andras Sass, artiști specializați în mapping 3D și multiplu premiați la cele mai importante festivaluri de profil, împreună cu Tamás Vaspöri, specialist cu vastă experiență în curatoriatul și promovarea artelor vizuale interactive. www.maxin10sity.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.