Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ultima săptămână din expoziția “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei” – ediția a II-a @MNIR

0

Până pe data de 24 iulie mai poate fi vizitată expoziția “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”, care alătură în exclusivitate în spațiul Muzeului Național de Istorie a Romaniei din București obiectele din tezaurul dacic și creațiile contemporane inspirate din acesta, într-un discurs despre continuitatea valorilor culturale de-a lungul istoriei. Proiectul reunește 45 designeri de bijuterie contemporană într-o invitație de re-interpretare și de raportare personală la moștenirea culturală autohtonă. Prezent în legende, mituri și folclor, tezaurul devine un organism viu care este circulat, asimilat și transformat prin intermediul creației artistice contemporane.

Organizat de Assamblage – Asociația Națioanală a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană cu sprijinul financiar AFCN – Administratia Fondului Cultural Național in colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca si Muzeul Național de Istorie a României, proiectul preia o selecție curatorială a primei ediții O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei (prezentată în cadrul Romanian Design Week și Bulgaria One Design Week 2015) și itinerează și instalația de bijuterie contemporană și proiecții multimedia FOUND.LOST.FOUND, participarea oficială a României la International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016.

_DSC5107

23 iunie – 24 iulie: Muzeul Național de Istorie București
Program vizitare: Miercuri – Duminica, 10.00 – 18.00
Vernisaj: joi, 23 iunie, ora 16.00
*pentru vizitarea expozițiilor se va achita biletul standard de intrare la muzeu.

Expoziția O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei invită la reflexie. La detașare. La re-atașare. Suntem noi, astăzi, urmașii acelor strămoși figurați în manualele de istorie? Vibrăm la povestea recuperării artefactelor antice din pricina felului în care am fost învățați să credem? Sau există ceva mult mai misterios care animă această bucurie și rezonanță la întâlnirea cu trecutul comun? Expoziția reprezintă un proiect-pilot de importanță majoră în asumarea trecutului și a memoriei colective în artele contemporane, precum și un punct de referință în dezvoltarea acestui domeniu în România pe o fundație teoretică și estetică solidă.

«Universal, de-a lungul istoriei, valoarea ofrandelor nu era determinată de cantitatea de aur pe care o conținea, ci de ritualul oferirii în sine. Astăzi, bijuteria contemporană devine importantă prin semnificația ei, continuând eternul dialog dintre prețios și valoros. În contextul revizuirii valorilor, una rămâne constantă: valoarea culturală a bijuteriei va depăși mereu evaluarea ei materială.» David Sandu, curatorul expoziției.

Designeri participanți: Adelina Petcan, Andreia Gabriela Popescu, Ioana Ardelean, Otilia Mihalcea – Oval, Aida Sandu, Dana Boneanu, Cleopatra Cosuleț, Cristina Socol, Diana Ilisei, Diana Toboșaru, Elena Crișan, Gabriela Secărea, Lucienne Buga, Luiza Teodorescu, Mădălina Stoica, Mihaela Dumitrașcu, Monica Stănescu, Nicoleta Rossi, Roxana Hodorog, Samira Lamandi, Mariana Rogoz, Alina Carp, Alina Predoiu, Alis Lalu, Ana Barbu Uzura, Anca Pandrea, Andreea Bololoi, Arina Nițulescu, Carmen Watkins, Corina Cubici, Camelia Lupu, Cristina Popa, Diana Vasile, Contemporia, Snob, Loredana Cleja, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Mona Vulpoiu, Stelian Gagiu, Teodora Rus.
Curator: David Sandu
Exhibition design: arh. Ioana Ardelean
Proiecții multimedia semnate Black Horse Mansion

Organizat de: Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană
Co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național
Parteneri organizatorici: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Muzeul Național de Istorie a Romaniei București, Ministerul Culturii, Simplu.MakerShop.
Parteneri institutionali: Canon & The Good Company, Fundatia Dignitas, ASUR, CNAB
Parteneri media: Designist.ro, Dizainăr, Feeder, Historia, Igloo, Iqads, Smark, Modernism.ro, Postmodern, Revista Atelierul, Sub25, Zeppelin, Orasul Vechi, Online Gallery, Magazin Istoric, Parentime, Redescoperă Istoria

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.