Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tzortzis Rallis – despre rolul designului in publicatiile de activism social

0

Tzortzis Rallis vine la Frontline Club București

Frontline Club București, promotor al jurnalismului independent, organizează miercuri, 21 mai,  o dezbatere despre rolul designului în publicațiile de activism social cu Tzortzis Rallis, unul dintre designerii The Occupied Times of London. Dezbaterea “Uniți desenăm și protestăm cu designerul The Occupied Times of London” va avea loc în cadrul Romanian Design Week, la Palatul Camerei de Comerț din București [Str. Ion Ghica, nr. 4], în data de 21 mai, începând cu orele 18:30.

Tzortzis Rallis a studiat graphic design și arte frumoase în Grecia, Spania și Marea Britanie, unde, dupa ce și-a încheiat studiile de masterat, a decis să se stabileasca și să lucreze ca freelancer. Tzortzis folosește comunicarea vizuală în sprijinul inițiativelor sociale și politice. Este susținătorul rețelelor de solidaritate socială grecești, co-designer al ziarului de activism social “The Occupied Times of London” și co-fondatorul Occupy Design UK. În prezent, Tzortzis cercetează grafica de activism modernă în cadrul doctoratului pe care îl face la London College of Communication.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional. Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media. Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Iraq, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.

http://www.vaughansmith.com/.

Detalii despre activitățile și despre proiectele Frontline Club regăsiți pe paginile dedicate: http://www.frontlineclub.com/about-us/ http://www.frontlineclub.com/romania/ https://www.facebook.com/FrontlineClubBucharest

Parteneri media: Șapte Seri, Dilema Veche, RFI România, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice România, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club București este susținut de Fundația Gala Societății Civile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.