Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Turneu extraordinar „Vioara lui George Enescu” al violonistului Gabriel Croitoru și al pianistului Horia Mihail

0

18 septembrie 2016 | 19:00 / Sala Teatrelli | Piața Alexandru Lahovari nr. 7

Pe 18 septembrie, Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție găzduiește turneul extraordinar „Vioara lui George Enescu”, susținut de Gabriel Croitoru și Horia Mihail, la sala Teatrelli, începând cu ora 19:00.

unnamed

În cursul verii anului 1914, George Enescu a dat o serie de concerte în scopuri de binefacere. Odată cu intrarea României în război, Enescu a continuat frumosul său act artistic, oferind numeroase recitaluri, concerte și spectacole în spitale, școli şi cazărmi.

A trecut un secol de atunci și doi muzicieni români de calibru european, Gabriel Croitoru și Horia Mihail, după experiența de a cânta pe mari scene ale lumii, în orașe mari, la București, la Sala Radio sau Ateneu, au descoperit că au puterea de a duce muzica clasică mai departe, în satele din România.

„Vioara lui George Enescu” la sate este un turneu realizat din anul 2012 de Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo. Proiectul inedit aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică: Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național George Enescu) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, pentru a aduce muzica aproape de comunităţile din mediul rural. O călătorie spectaculoasă la fiecare ediţie, un dialog cultural şi muzical dincolo de prejudecăţi şi false bariere, un gest de necondiţionată onestitate faţă de actul artistic.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7 sau prin rețeaua de bilete Eventim.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.