Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tu ce vrei să faci când o să fii mare?

0

Asociația Studenților Economiști din România – ASER, derulează, odată cu sfârșitul lunii octombrie, cea de-a IX-a ediție a proiectului Akademics. Acesta este destinat studenților curioși din ASE, SNSPA și Universitatea București, celor care vor să-și descopere și să-și valorifice aptitudinile.

Proiectul este o invitație pentru tinerii care tintesc să-și construiască propriul viitor, prin pasiunile lor. Scopul Akademics este de a facilita contactul studenților cu mediul de lucru din marile companii și de a oferi sprijin acestora în procesul alegerii celei mai potrivite cariere.

Afis Akademics-01

Proiectul debutează prin conferința ,,Cariera la 361 de grade”, unde participanții vor avea ocazia să asculte povești de succes ale unor personalități, precum Peter Barta, Cristian Hossu, Diana Popescu și Alina Geuca. Invitații vor oferi sfaturi de carieră și vor dezvălui cum lucrurile aparent imposibile pot deveni posibile prin muncă, autodepașire și pasiune. Conferința va avea loc joi, 29 octombrie 2015, la ora 17:00, în sala 2013 a clădirii Virgil Madgearu, din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

În perioada 2-6 noiembrie, 50 de studenți vor face cunoștință cu companii de top, precum KPMG, IBM, Genpact, Coca Cola și Avon. Etapa de Open Days va consta în vizite în companii, prin care studenții vor intra în contact direct cu lumea marketing-ului, a vânzărilor, HR-ului și a auditului și vor descoperi mediul de lucru și oportunitățile oferite.

Următoarea etapă, cea de autocunoaștere, va avea loc pe durata a 11 zile (perioada 9-19 noiembrie), unde studenții participanți vor beneficia de atenție individuală în procesul de orientare în carieră, atât prin teste de personalitate, cât și printr-o sesiune de 2-3 ședințe de consiliere individuală în carieră.

Etapa de Personal Branding (9-13 noiembrie) va fi constituită dintr-o sesiune de traininguri, precum Networking, Personal Branding, Time Management, Simulări de interviu cu feedback personalizat. Totodata, workshopurile pe tema ,,Cum să-ți faci CV-ul perfect?” și Scrisoarea de intenție se vor dovedi utile în dezvoltarea abilităților practice privind procesul de angajare.

Pentru cei mai implicați și pregătiți participanți, proiectul se va finaliza prin etapa de Shadowing Day. Aceasta le va permite studenților să observe concret activitățile zilnice din viata unui angajat din respectiva companie.

Pentru a fi asigurată continuitatea proiectului, studenții vor avea ocazia să facă parte din Comunitatea Akademics, unde se va menține legatura și se va face schimb de informații privind cariera, experiențele și oportunitățile între parteneri, asociație, dar și celelalte generații de participanți, de la prima ediție până în prezent.

Dacă te-am intrigat și vrei să pornești într-o aventură plină de drumuri întortocheate, dar în care vei afla cine ești, de ce ești capabil și cum poți să iți clădești propriul viitor, înscrie-te pe http://aser.ro/index.php/1669-2/#tab-id-3, până pe 30 octombrie.

Mai multe informații pe www.facebook.com/akademicsaser sau pe http://aser.ro/index.php/1669-2/#tab-id-1.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.