Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Trip Talks #31: Solo la ghidon spre Iran. Hop in Malaezia. Restart in Indonezia | cu Alina Ene

0

AFIS - web-01 (1)

20 iunie 2017, orele 19.30

FB: https://www.facebook.com/events/1781836318795380/

* Eveniment cu intrare libera in limita a 100 de locuri disponibile. Pentru participarea la eveniment va invitam sa faceti o scurta rezervare telefonica la numarul 0752 285 286.

_______Alina Ene, “argint viu”________

Mai nimic din ce-as fi raspuns la intrebarea “Cine e Alina Ene?”, acum trei-patru ani, nu te-ar fi dus cu gandul ca intr-o zi m-as porni solo pe bicicleta ca, intr-un final, sa ajung in Indonezia. Cand auzi “sunt designer vestimentar si suflet creativ pentru Coolta, propriul mic label” te gandesti la podium, nu la podisuri.

La 26 de ani am invatat sa merg pe bicicleta. La 28 de ani traversam de una singura Transalpina dinspre Sibiu. La trei ani pedalam, tot solo, in Malaezia inspre Singapore.

______Solo la ghidon____

De unde mi se parea cvasi imposibil sa calatoresc (prea scump, prea complicat), bicicleta a devenit biletul meu “dus” in lume. Dar incotro sa fie? In ianuarie 2014 am aplicat pentru o bursa de studii in Indonezia, dar a fost mai mult un pretext pentru a ma porni. Mi-a dat o directie, un termen si un grafic de timp in care a trebuit sa ma misc.

Pe 4 iunie 2014 m-am pornit impreuna cu “Nelu”, bicicleta. Cu doar o zi inainte primisem confirmarea ca am fost acceptata la bursa de studii. In 28 august trebuia sa fiu in Jakarta. Planul era sa pedalez cat pot din distanta si restul cu avionul. Itinerariul m-a dus prin Bulgaria, Turcia, Georgia, Armenia pana in Iran pe bicicleta, iar din Tehran am luat avionul pana in Kuala Lumpur, Malaezia. Cateva pedale mai tarziu, plus un feribot si vapor, ma aflam in Jakarta.

Sponsori care mi-au oferit sprijin tehnic: NikonistiSprint SportsTraveoIcycle Botosani,Shillex, Mountain Shop, Cool Sport, Unior Tepid,1KTM for Artsy Wheels.

_____Restart in Indonezia_______

Restart 1 in Padang Panjang, Sumatra de Vest: pentru un an aveam sa studies aici artizanatul local. Asa imi imaginam. Am invatat limba calatorind, nu in sala de clasa. Prea putin spirit autodidact, corelat cu profesorii care mai mult absentau, mi-au oferit scuza perfecta pentru a-mi lua talpasita. A fost un an in care mai mult am stat pe drumuri, am urcat munti, am si pedalat un pic, am si incercat sa invat tehnica imprimarii batik si sa tes la razboi. A fost un an in care a trebuit sa ma rezum cu cheltuielile la 2 milioane IDR pe luna (echivalentul a 600 ron).

Restart 2 in Jakarta: Dupa incheierea bursei nu am vrut sa ma intorc in Romania. Am ramas sa-mi caut un rost in Asia de SE si in ianuarie 2016 l-am gasit in Jakarta. Intr-un an jumatate de trai in acest oras am schimbat “acasa” de mai multe ori decat in 9 ani de Bucuresti. Nu am rezonat deloc cu aglomeratia urbana si m-am agatat cu disperare de orice insemna eveniment cultural, concert jazz sau expozitie. Ma regaseam tot in linistea muntilor. Si ca o rasplata , inainte sa revin in Romania, am urcat Rinjani (Lombok) si am incheiat in Flores, unde am ajuns fata in fata cu temutii dragoni “Komozi.

____Solo la ghidon… incotro de acum?______

Deocamdata stiu doar ca vreau sa continuu.  Ma scald in incertitudine, o a doua natura a oricui invatat cu drumul. In cei trei ani departe de Romania… anxietati, sperante le-am inventariat si in desen, colaje pe care le veti putea achizitiona in cadrul evenimentului, contribuind astfel la “ce urmeaza?”

* Eveniment cu intrare libera in limita a 100 de locuri disponibile. Pentru participarea la eveniment va invitam sa faceti o scurta rezervare telefonica la numarul 0752 285 286.

Parteneri media: Radio Romania Cultural – Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, Romania Pozitiva, Gratuitor.ro, Filme-carti.ro, Literatura pe tocuri, Chestii Urbane, Urban.ro, Bookblog.ro, Pierdut prin Lume, Munteanu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.