Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tinerii merg din nou la teatru. Incepe 5 licee – 5 teatre

0

Vineri, 14 octombrie 2016, se va da startul unei noi editii 5 licee – 5 teatre. Devenit deja traditie, proiectul dedicat liceenilor va  porni a 6-a etapa, cu un eveniment ce ii va aduce impreuna pe toti participantii din acest an – organizatori, teatre partenere, elevi si profesori din capitala. Lansarea va avea loc la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti, vineri, saptamana aceasta, incepand cu ora 10:00.

Fundatia ECDL ROMANIA, alaturi de partenerii sai, UNITER, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, va invita sa ii cunoasteti pe tinerii artisti si spectatori de teatru.

ecdl_2016_020_5licee-5teatre_poster_a3_v01-01

5 licee – 5 teatre este un proiect educational ce incurajeaza implicarea liceenilor in activitati culturale, prin accesul acestora in institutii si la piese de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de spectacole de teatru.

Teatrele isi deschid stagiunea pentru alti 150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membri ai trupelor de teatru din scoli. Acestia vor viziona gratuit piese din programul fiecaruia dintre cele 5 teatre din Bucuresti, partenere in proiectul dedicat tinerilor,  5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga si Teatrul Tineretului Metropolis.

Noile scoli din capitala participante la aceasta editie 5 licee – 5 teatre sunt: Colegiul National Iulia Hasdeu, Liceul Teoretic Nichita Stanescu, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul National Ion Creanga, Colegiul Economic Virgil Madgearu. Si de data aceasta, trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activitati interactive desfasurate de teatrele partenere si vor fi coordonate de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema Drepturile Omului.

Proiectul se va derula in perioada octombrie – decembrie 2016 si se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, cand vor avea loc reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni.

La evenimentul de lansare 5 licee – 5 teatre, ne propunem sa aflam impactul pe care programul il are in randul elevilor si profesorilor implicati in aceasta noua etapa.  De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa Fundatiei ECDL ROMANIA, alti 750 de elevi din 20 de licee bucurestene diferite au participat la acest proiect.

Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale. Initiativele ECDL promoveaza dezvoltarea echilibrata a tinerilor, care urmaresc cariere si certificari internationale, intelegand insa si actul de cultura, ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in scoala.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.