Tinere de la sat s-au întâlnit cu femei de carieră din București pentru inspirație pentru viitor

0

45 de tinere din 12 sate din sudul României au cunoscut femei de carieră din București și au povestit despre viitorul lor profesional în cadrul evenimentului Inspirație pentru viitor organizat de Fundația PACT și AVON Cosmetics România pe 31 martie.

Inspiratie pentru viitor 1

Cele 45 de fete provin din 12 comunități din sudul României, iar doamnele le-au oferit o perspectivă asupra unor domenii ca business, media și comunicare, antreprenoriat, resurse umane, administrație publică. Ele au petrecut o zi împreună și au povestit despre reușitele și provocările lor, respectiv despre comunitățile din care provin fetele și nevoile cu care se confruntă, dar au făcut și planuri pentru a păstra legătura în continuare.

 

Îmi doresc să devin medic veterinar, iar ziua a fost constructivă pentru alegerea mea de viitor. Cu ajutorul mentorului meu, am cunoscut o doctoriță care mi-a dat sfaturi și mi-a arătat ce înseamnă această meserie. Proiectul PACT este foarte important pentru mine, pentru a-mi dezvolta capacitățile, a interacționa cu alți oameni si cred că cel mai important e că ajută fetele care nu au avut astfel de oportunități să-și deschidă drumul pentru mai departe. M-am atașat mult de mentorul meu și sper să păstrăm legătura”, mărturisește Bianca Mihaela Uncu  din Mahmudia, județul Tulcea.

Sunt aici pentru oricine are nevoie de îndrumare. Așa am crescut și eu, prin a învăța de la ceilalți, fie că erau furnizori, clienți sau parteneri. Aș vrea să ofer o șansă unei tinere antreprenoare să-și ia zborul, dar pentru asta mai întâi trebuie să învețe să meargă. Asta am făcut pe 31 martie, a învățat să meargă într-o afacere de un anumit nivel”, spune Daniela Marișcu, fondator Aquatica Experience.

A doua zi, cele 45 de tinere au participat la un atelier de dezvoltare personală. Au descoperit noi lucruri despre ele, și-au confruntat fricile și au făcut un plan de viitor, toate alături de Oana Radu, Chief Happiness Officer.

Inspirație pentru viitor este unul dintre proiectele prin care Fundația PACT sprijină accelerarea dezvoltării comunităților rurale din sudul României prin intervenții sustenabile în educație, sănatate, locuire și antreprenoriat social.

Despre Fundația PACT

Din 2006, Fundația PACT accelerează schimbarea în sudul României deoarece credem că România va evolua sănătos dacă va crește de jos în sus, prin lideri și idei din interiorul comunităților locale. Am sprijinit peste 160 de comunități si peste 22.000 de persoane cu facilitare, instruire, consultanță și finanțare să identifice nevoi ale propriei comunități, să le prioritizeze și să își asume responsabilitatea pentru rezolvarea lor. În 2016, PACT a sprijinit dezvoltarea a 12 cluburi pentru tineri în județele Gorj, Dolj și Olt. Tinerii au participat la cursuri de educație financiară și implicare în comunitate, iar la finalul au propus și implementat 12 proiecte comunitare pornite de la nevoi locale.

Mai multe despre Fundația PACT, aici: www.fundatiapact.ro / www.facebook.com/FundatiaPACT

Despre AVON Cosmetics România

De 20 de ani în Romania, AVON schimbă lumea femeilor din România, atât prin frumuseţe şi oportunitate de carieră, cât şi prin lupta pentru demnitatea lor.

Începând cu 2008, prin Campania Respectului, iniţiativa AVON de luptă împotriva violenţei domestice, 500.000 $ au fost donaţi pentru dotarea a 9 centre de adăpost şi consiliere pentru victime, 9 burse jurnalistice pentru documentarea responsabilă a violenţei în familie, campanii de informare şi educare, dar şi proiecte educaţionale pentru adolescenţi.

Oprim violenţa atunci când nu ne mai prefacem că nu există, te invităm să ne fii alături şi să nu stai deoparte atunci când AMOR se transformă în AJUTOR. Violenţa fizică nu apare din senin, iar semnele timpurii, deşi subtile,  sunt uşor de recunoscut. Le găseşti pe multe dintre ele, alături de motivele pentru care unei femei îi e atât de greu să plece dintr-o relaţie abuzivă sau cum putem noi, cei din jur să sprijinim victimele, pe www.campaniarespectului.ro şi www.facebook.com/CampaniaRespectului

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.