Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIC PITIC, teatru pentru bebelusi si prescolari, 26-28 ianuarie 2018

0

TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE

Ediția a IV-a, 26-28 ianuarie 2018,

Sala Mică – Teatrul Ion Creangă, București

TIC PITIC – Zilele Small size, mini-maratonul teatral organizat anual de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, revine în Capitală în perioada 26 – 28 ianuarie 2018. Timp de trei zile, părinții și ticpiticii lor, de la bebeluși la preșcolari, sunt invitați să exploreze universul plin de mirare și sens al teatrului care nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate!

Desfășurat sub forma unui showcase, evenimentul reunește cele mai recente spectacole realizate de Teatrul Ion Creangă pentru micuții cu vârsta între 1 și 6 ani, dar și activități conexe, adresate copiilor, părinților și tuturor celor care contribuie la formarea tinerei generații, cu scopul de a promova importanța și beneficiile Educației Timpurii prin teatru.

Teatru și povești pentru ticpitici

Cea de-a IV-a ediție TIC PITIC – Zilele Small size aduce astfel în atenția publicului trei dintre producțiile prezentate în premieră în cursul anului 2017: povești senzoriale și călătorii din centrul Pământului până în înaltul cerului (ÎmpreLună) sau spectacole coregrafice, non-verbale, despre puterea imaginației (La un metru de tine) și despre importanța amintirilor (Amintiri într-o valiză).

Concentrate pe durata weekend-ului într-un maraton de șapte reprezentații, titlurile propuse le vorbesc copiilor și părinților deopotrivă despre bucuria jocului, despre texturile cu care este acoperită lumea, dar și despre straturile de sens care înconjoară spectacolul de teatru.

O altă producție care se lasă descoperită, sau redescoperită, este colecția de teatru-radiofonic realizată pentru PovesTIC, aplicația de povești audio pentru copii. Prima dintre cele 12 povești înregistrate în colaborare cu Teatrul Național Radiofonic pentru aplicație, Pasărea măiastră, face cu această ocazie subiectul unui inedit atelier pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani.

Timp de o oră, actorii Teatrului Ion Creangă îi provoacă pe micuții participanți să descopere universul imaginat de Petre Ispirescu, audiția fiind completată de jocuri și activități interactive. Atelierul are loc duminică, 28 ianuarie, și se desfășoară în regim gratuit, în baza înscrierii prealabile la adresa de e-mail contact@teatrulioncreanga.ro.

Teatrul în dialog cu specialiștii din educație

Nu doar cei mici au parte de un program special în acest weekend, ci și adulții, Zilele Small size prilejuind o nouă întâlnire a specialiștilor din domeniul educației timpurii. Cadre didactice din învățământul preșcolar, psihologi, producători sau artiști care activează în sfera teatrului pentru copii sunt invitați vineri, 26 ianuarie, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, pentru a lua parte la o discuție despre importanța jocului în dezvoltarea echilibrată a copilului.

Întâlnirea este moderată de psihologul Carmen Anghelescu, Șef al Departamentului Educație Timpurie – Centrul Step by Step pentru Educație și se bucură de sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București – Catedra pentru învățământ preșcolar, Sectorul 1.

PROGRAM

Vineri, 26 ianuarie

10:00 – 12:00, Întâlnire cu specialiști în educație timpurie: Joaca și teatrul în educația copiilor preșcolari (moderator: Carmen Anghelescu); vizionare specială: ÎmpreLună;

17:00 – 17:30, ÎmpreLună (1-3 ani)

19:00 – 19:30, ÎmpreLună (1-3 ani)

Sâmbătă, 27 ianuarie

11:00 – 11:30, La un metru de tine (2-5 ani)

18:00 – 18:30, La un metru de tine (2-5 ani)

Duminică, 28 ianuarie

11:00 – 12:00, Atelierul PovesTIC: ascultă o poveste! (3-6 ani)

17:00 – 17:30, Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

19:00 – 19:30, Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

Toate activitățile au loc la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei nr 21-23).

Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim – pe eventim.ro, în magazinele partenere (Germanos, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas) și la Centrul de relații cu clienții, aflat pe Bd. I.C.Brătianu nr. 6. Biletele se pot achiziționa și de la punctul de ticketing deschis la Sala Mică, înainte de începerea spectacolelor, în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre eveniment și activitățile programate sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și pagina de Facebook a Teatrului.


TIC PITIC – Zilele Small size se înscrie într-o amplă rețea de evenimente organizate anual, în ultimul weekend al lunii ianuarie, ca parte a activității extinse a proiectului internațional Small size, performing arts for early years, finanțat prin Programul Europa Creativă (2014-2020). Lansat în anul 2015, conceptul a fost implementat în numeroase orașe din întreaga lume, din Helsinki până în Madrid, din Londra până în Salzburg, din Mexic până în București. Ediția din ianuarie 2017 a evenimentului a reunit peste 120 de activități, organizate de teatre și centre culturale din 20 de țări, la care au luat parte peste 5500 de copii, părinți, artiști și educatori.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.