Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Think Leadership: De la specialist la lider! Capcane in luarea deciziilor si cum ne pot influenta acestea parcursul profesional

0

Companii multinationale investesc in dezvoltarea profesionistilor care isi doresc o pozitie de conducere.

In acest weekend, pe 20 – 21 iunie, la Impact Hub Bucuresti are loc cea de-a patra editie a proiectul Think Leadership. Evenimentul se adreseaza profesionistilor cu 4-7 ani experienta in marketing, vanzari, finante, logistica sau resurse umane care detin sau isi doresc o pozitie de conducere. Participarea la Think Leadership este gratuita, iar cei care isi doresc sa fie prezenti se pot inscrie pe www.hipo.ro/thinkleadership

4 companii multinationale sustin evenimentul Think Leadership 2015 : BRD – Group Société Générale, Coca-Cola HBC Romania, L’Oréal Romania si Unilever.

DSC_6211

Agenda evenimentului este structurata astfel incat sa le ofere sansa participantilor sa descopere care sunt instrumentele profesionale pe care le pot accesa pentru a obtine o pozitie de conducere, care sunt abilitatile si competentele necesare, cum isi pot maximiza cunostintele si potentialul.

Cateva dintre sesiunile care vor avea loc sambata si duminica la Impact Hub Bucuresti, in cadrul editiei Think Leadership 2015 sunt:

 • Capcane in luarea deciziilor – sesiunea sustinuta de Radu Atanasiu si Dorina Surugiu, Maastricht School of Management Romania. Aceasta sesiune face o trecere interactiva in revista a catorva dintre cele mai frecvente capcane pe care le intampinam in luarea decizilor cu exemple din comportamentul economic si nu numai si cu mici teste practice. Spre exemplu, omul modern, pus in fata unei oferte gratis, nu mai aude glasul ratiunii, ia decizii gresite si in final pierde.  Cateodata suntem irationali fiecare in felul sau. Dar de multe ori suntem irationali dupa un tipar clar pe care il regasim la foarte multi oameni. Studiul acestor tipare, acestor prejudecati, ne poate ajuta sa le eliminam din comportamentul nostru zilnic.
 • Sistem intern de gestionare a talentelor – discutie de tip panel cu specialisti in Resurse Umane: Maria Dinu – Talent Manager Coca-Cola HBC Romania, Magdalena Cring – HR Director L`Oréal Romania, Marinela Barbulescu – HR Lead Unilever, moderatorul sesiunii: Corina Neagu;
 • Workshop-uri de dezvoltare sustinute de: Coca-Cola HBC Romania, Trainart, Equatorial, CUT-e si Business Models Inc Romania. Cateva detalii si temele abordate pentru o parte dintre workshop-urile ce au loc in cadrul Think Leadership:
 • Workshop-ul sustinut de Equatorial. Tema workshop-ului: Leadership si motivatie. Datorita naturii noastre adaptative, cautam sa ne implicam in activitati care ne intereseaza, care ne exerseaza capacitatile si care ne permit sa dezvoltam relatii cu cei din jurul nostru. Indiferent de rasa, gen, varsta, cultura, experienta de viata, noi toti avem aceleasi nevoi psihologice fundamentale. Masura in care ne satisfacem aceste nevoi influenteaza direct sanatatea si bunastarea noastra si ne determina nivelul motivatiei. Sunt liderii responsabili de motivatia celor din jurul lor? Dar cine este responsabil de motivatia liderilor?
 • Workshop-ul sustinut de Business Models Inc Romania. Tema workshop-ului: Business Model You. Orice calatorie are o tinta finala; cei care stiu cum arata locul in care vor sa ajunga sau macar ii cunosc numele au mai mari sanse sa se bucure de ce li se intampla. De ce? Pentru ca aceasta calatorie are sau capata sens. Si chiar daca se spune ca mai mult conteaza aventura de pe drum decat tinta (finala) insasi, a calatori fara un scop creeaza multa confuzie si mult stres. Workshop-ul sustinut de Business Models Inc Romania are ca scop stabilirea unui sens al carierei pentru fiecare dintre cei prezenti la Think Leadership, utilizand renumitul “canvas” Business Model You… Si aceasta experienta va fi, in sine, o calatorie.
 • Workshop-ul sustinut de CUT-e. Tema workshop-ului: De la Expert la Manager. Obiectivul acestei sesiuni este de a identifica care sunt competentele general definite ca importante pentru un lider, prin activitati practice.
 • Conferinta Inspire Leadership. In cadrul acestei conferinte vor fi prezenti:
 • Gilles Antoine – Director General L`Oréal Romania va vorbi despre “My leadership journey”

Participantii vor avea sansa sa afle cum este sa fii unul dintre managerii de succes al celui mai mare producator de cosmetice din lume, care sunt provocariile a ceea ce inseamna sa fii lider intr-o companie lider.

 • Ionut Craciun – Key Account Operational Manager Coca-Cola HBC Romania;
 • Grigore Pana – Director CIB BRD Groupe Societe Generale va vorbi despre “Ce faci pentru a fi liderul care esti destinat sa fii?” Sa fii lider nu are nimic de-a face cu pozitia de pe cartea de vizita sau dimensiunea biroului tau. Leadership-ul este o filozofie. E o atitudine. Este o stare de spirit. Leadership-ul este disponibil pentru fiecare dintre noi.
 • Ionut Ilie – Customer Development Director Unilever. Tema abordata in cadrul Think Leadership va fi “Sales vs Marketing sau Sales si Marketing”

Mai multe informatii despre eveniment si modalitatea de inscriere pot fi obtinute accesand site-ul www.hipo.ro/thinkleadership

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), DevTalks (proiectul reuneste 850 de developeri & profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data)  Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.